Malse ravioli is in elke vorm geweldig, maar ze zijn vooral heerlijk als ze gevuld zijn met kreeft. Voeg Hollandse garnalen en een heerlijke tomatenroomsaus toe en je hebt een feestmaaltijd! Je kunt deze goddelijke kreeftenravioli met garnalen-roomsaus perfect serveren tijdens de Kerstdagen. Het gerecht is supermakkelijk en snel te bereiden, omdat je kant-en-klare ravioli gebruikt. Vervang de garnalen eventueel door kreeft om het gerecht nog luxer en lekkerder te maken.
Kreeftenravioli: luxe in een handomdraai
Italiaanse ravioli zijn gevulde kussentjes gemaakt van pasta. Ze kunnen worden gevuld met vis, vlees, kaas of groenen en in verschillende vormen worden gesneden.
Nu in de maand december vind je diverse luxere soorten verse ravioli in de supermarkten. Die komen het dichtst in de buurt van zelfgemaakte. En daar zit vaak ook een kreeftenravioli in het assortiment.
Dus in plaats van zelf heel moeilijk ravioli te maken, koop je deze lekkere kant-en-klare, maakt daar een lekkere saus bij en serveer het alsof je hiervoor uren in de keuken hebt gestaan.
Met slechts zeven ingrediënten maak jij dit heerlijke gerecht. Ik heb voor Hollandse garnalen gekozen, omdat dit het wel extra feestelijk maakt. Maar je kunt natuurlijk ook andere goedkopere gekookte garnalen kopen.
Je kunt dit gerecht als voorgerecht, tussengerecht of hoofdgerecht serveren. Deze hoeveelheid is genoeg als hoofdgerecht voor twee personen. Als voorgerecht kan je het zelfs voor vier personen maken.
De perfecte saus voor kreeftenravioli
De saus lijkt een beetje op de klassieke cocktailsaus, je weet wel die bij een garnalencocktail geserveerd wordt. Wil je er nog extra smaak aan geven, dan kan je er nog een scheutje cognac doorheen doen.
Tips:
- Probeer zeker kreeftenravioli te vinden. Als dat niet lukt, kun je ook garnalenravioli gebruiken.
- In plaats van visbouillon kun je ook groentebouillon of kippenbouillon gebruiken.
- Laat de garnalen niet te lang in de saus koken, anders worden ze droog.
Probeer ook eens deze kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, laat dan gerust een reactie en beoordeling achter!