Skrei met nduja-tomatensaus

Skrei met nduja-tomatensaus

Zin in een vismaaltijd die in minder dan een half uur klaar is? Maak uw doordeweekse maaltijd compleet met onze heerlijk pittige skrei-stoofpot met nduja. Skrei en cherrytomaatjes gebakken in een heerlijke saus met Nduja. De pittige worst voegt een rijke smaak toe aan deze vis. Serveer deze skrei met nduja-tomatensaus met gnocchi en/of groenten. […]

Traybake Kip met Zoete aardappelen

Traybake kip met zoete aardappelen

Deze traybake kip met zoete aardappelen is een heel makkelijk gerecht. Je legt alles op een ovenplaat en de oven doet het werk voor je. Simpeler kan het niet. Ondertussen kan jij even iets anders doen en na 40 minuten staat er een lekkere maaltijd op tafel. Een mix van gerookte paprika en sinaasappelrasp zorgen […]

Bloedsinaasappel Negroni cocktail

Bloedsinaasappel Negroni cocktail

Een Negroni is een klassieke Italiaanse cocktail die bestaat uit Gin, Campari en zoete vermout. Hier heb ik een bloedsinaasappel gebruikt in plaats van een gewone sinaasappel voor een feestelijkere presentatie. Geschud met ijs en gezeefd in een klein glas ….. heerlijk het is een van mijn favorieten geworden. Een Bloedsinaasappel Negroni cocktail is een […]

Bloedsinaasappel Daiquiri

Bloedsinaasappel Daiquiri

We zitten midden in het seizoen van de bloedsinaasappelen en het is een van mijn favoriete vruchten. Ik heb er laatst een grote zak bij mijn groenteboer gehaald en er twee heerlijke cocktails van gemaakt. De eerste is deze Bloedsinaasappel Daiquiri. En de tweede is een Bloedsinaasappel Negroni cocktail. De Bloedsinaasappel Daiquiri is een levendige […]

Hoeveel gram kipfilet per persoon?

kipfilet in 2 verschillende bakjes

Kipfilet is een van die ingrediënten die bijna iedereen in huis heeft. Het is mager, veelzijdig en snel klaar. Maar weet je ook hoeveel je precies nodig hebt per persoon? Daar gaat het vaak mis. Als ervaren thuiskok kan ik je vertellen: te weinig kip op tafel voelt ongemakkelijk, maar te veel is ook zonde. […]

Kletskop schuitjes met ricottacrème

Kletskop schuitjes met ricottacrème

Cannoli is een heerlijk gevuld koekje in de vorm van een rolletje. Het komt oorspronkelijk uit Sicilië. Je vindt deze heerlijkheid in een Italiaanse delicatesse winkel. Zelf thuis maken is een behoorlijk klusje en je hebt daarvoor ook nog speciale cannoli vormen nodig. En omdat ik niet zo van het bakken en/of frituren ben, heb […]

Pasta met boter-geroosterde tomatensaus

Pasta met boter-geroosterde tomatensaus

Fusilli lunghi bucati pasta wordt gemengd met een rijke, smaakvolle saus van geroosterde knoflook, tomaten en boter. Het resultaat is een eenvoudige maaltijd voor doordeweeks, maar ook lekker voor in het weekend. Roosteren intensiveert de smaak van tomaten uit blik. Deze smaakvolle, in de oven gebakken en in boter geroosterde tomatensaus is binnen een uur […]

Paarse zoete aardappel gnocchi

Paarse zoete aardappel gnocchi

In plaats van ‘gewone aardappelen’, krijgen deze paarse zoete aardappel gnocchi hun fantastische kleur en exotische smaak van een paarse zoete aardappel. Ze zijn zacht en kussenachtig, met slechts een klein beetje zoetheid. Gebakken tot ze knapperig zijn en gemengd met een snelle en smaakvolle Parmezaanse kaas roomsaus. Zelfgemaakte gnocchi lijkt misschien moeilijk om te […]

Welke groentes bij beenham met honing-mosterdsaus?

beenham met honing mosterd saus erop

Beenham met honing-mosterdsaus is zo’n gerecht dat altijd in de smaak valt. De combinatie van hartig vlees en een lichtzoete saus is heerlijk, maar vraagt wel om een goede tegenhanger op het bord. En ja, dan komt het aan op de juiste groente. Als je het mij vraagt – en ik heb dit gerecht al […]

Hoeveel tortellini per persoon heb je nodig?

tortellini op een bord

Tortellini is een rijke en vullende pastasoort. Door de vulling – vaak van kaas, vlees of groenten – heb je er minder van nodig dan van gewone pasta. Toch zie ik het vaak misgaan: óf er is te weinig, óf er blijft een pan vol over. Zonde. Met de juiste portie breng je de maaltijd […]