Gerookte palingsalade met rucola

Gerookte palingsalade met rucola

Gerookte paling is een delicatesse. Omdat het zo duur is, wordt het sowieso niet zoveel meer gegeten, alleen voor speciale gelegenheden zoals de feestdagen. Dan willen we toch wel uitpakken. Maak daarom deze heerlijke gerookte palingsalade met rucola, appel en radijsjes. Serveer het in een mooi cocktailglas en je hebt een feestelijk voorgerechtje.   Gerookte […]

Coquilles alla Vodka

Coquilles alla Vodka

De Italiaanse Penne alla Vodka is een klassiek pastagerecht. De saus wordt gemaakt met tomatenpuree, crème fraîche of slagroom, knoflook, wodka en Parmezaanse kaas. De wodka in de saus geeft het een heerlijke smaak, probeer het maar eens! Daarnaast helpt het om de smaken te intensiveren en als emulgator voor het vet in de room. […]

Garnalen Gerecht met Sesam en Honingsaus

Garnalen Gerecht met Sesam en Honingsaus

Dit garnalen gerecht at ik ooit bij de Chinees en het was zo lekker dat ik het thuis heb uitgeprobeerd. Ik kan je verklappen dat het net zo goed smaakt als in het restaurant. Er gaat flink wat honing in, maar dat maakt het gerecht juist heerlijk sticky en zorgt ervoor dat de sesam goed […]

zalm uit de oven in aluminiumfolie

Zalm uit de Oven in Aluminiumfolie

Deze hele zalm uit de oven in aluminiumfolie heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge, wat is dat lekker geworden zeg! Het is een combinatie van zoet, zuur en pittig, met een boterzachte zalm als resultaat. Dit gerecht is daarom ideaal om te bereiden tijdens een etentje thuis. Bovendien is […]

Sardientjes met knoflook en rode peper

Sardientjes met Knoflook en Rode Peper

Een heerlijk Mediterraan gerechtje zijn deze sardientjes met knoflook en rode peper. Je kunt ze als tapas voor vier personen serveren, maar natuurlijk ook als hoofdmaaltijd voor 2-4 personen. Serveer er dan een lekkere salade bij. Je kunt deze visjes op de barbecue grillen, in een grillpan bereiden of in een hete oven vlak onder […]

Sliptong meunière

Sliptong Recept Meunière

Sole à la meunière is een authentieke Franse manier om zeetong te bereiden. Ik had sliptongetjes gekocht en heb er heerlijke sliptong recept meunière van gemaakt. De gebakken tongetjes worden geserveerd met een heerlijke bruine botersaus met citroen, kappertjes en peterselie. Wat kunnen die klassiekers toch lekker zijn. Meunière A la meunière betekent letterlijk “op […]

Roodbaarsfilet

Roodbaarsfilet met Venkelstamppotje en Zeekraal

Het is iets minder warm vandaag, dus tijd voor een lekker visgerecht met een zomers stamppotje. Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal is een heerlijk gerecht. Roodbaarsfilet is een matig vette, stevige vis met een verfijnde smaak. Een ander voordeel is dat de vis super snel gaar is. Bak de roodbaarsfilet eerst op de huid, zodat […]

Gravad Lax op een bord

Gravad Lax | Op de Klassieke Manier

Deze klassieke Gravad Lax kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Het is een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk diner. Maak er ook die heerlijke mosterd-dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en geroosterd brood. Zo zet je gegarandeerd een feest op tafel! Wat is Gravad Lax? Je hebt dit Scandinavische gerecht misschien al eens in een restaurant […]

Kreeftenravioli met garnalen-roomsaus

Kreeftenravioli | Garnalen-Roomsaus

Malse ravioli is in elke vorm geweldig, maar ze zijn vooral heerlijk als ze gevuld zijn met kreeft. Voeg Hollandse garnalen en een heerlijke tomatenroomsaus toe en je hebt een feestmaaltijd! Je kunt deze goddelijke kreeftenravioli met garnalen-roomsaus perfect serveren tijdens de Kerstdagen. Het gerecht is supermakkelijk en snel te bereiden, omdat je kant-en-klare ravioli gebruikt. Vervang […]

Hartige cheesecake met gerookte zalm

Hartige Cheesecake met Gerookte Zalm

Deze hartige cheesecake met gerookte zalm is een uniek en heerlijk voorgerecht voor elke gelegenheid. Ik denk dat het alles heeft wat je maar kunt wensen in een voorgerecht. Het ziet er geweldig uit, is superlekker en is het perfecte no-bake voorgerecht. Gemaakt met een knapperige basis van crackers, verse roomkaas, avocado, verse kruiden en […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing