Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan […]
Deze Turkse bulgursalade Kisir stond al zo lang op mijn to-cook lijstje, en eindelijk heb ik het gemaakt. Tijdens het opruimen van mijn voorraadkasten ontdekte ik nog een flinke voorraad bulgur. Een perfecte reden om deze rode, pittige en heerlijke salade te bereiden. Het is een ideale salade voor een zomerse dag of als bijgerecht bij de […]
Ik wilde oorspronkelijk filopakketjes met fetakaas maken, maar toen ik de filo liet ontdooien, viel alles uit elkaar. Wat een teleurstelling! Toch wilde ik iets lekkers met de feta maken. Gelukkig herinnerde ik me dat ik nog twee paratha’s in de diepvries had liggen. Waarom zou ik die niet gebruiken om te vullen met feta? […]
Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk, en het is leuk om te maken tijdens de feestdagen. Echter, coquilles kunnen best prijzig zijn. Daarom heb ik een alternatief bedacht: pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen (oftewel koningsoesterzwammen). […]
In de Flevourbox van deze maand zaten onder andere appels, yacons en bosknoflook. Ik combineerde deze ingrediënten in een heerlijk yacon recept. Met dit warme weer is het fijn om salades te eten, of je ze nu voor de lunch, als voorgerecht of als bijgerecht bij de avondmaaltijd serveert. Dus als je yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer ziet liggen, […]
Deze romige courgettesoep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgettesoep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een fantastisch kleurtje heeft, […]
Risotto is een van mijn favoriete gerechten en wie houdt daar nou niet van. In plaats van risottorijst ben ik aan het experimenteren met het maken van risotto met granen. Ik kan jullie verklappen dat deze parelgort risotto met geitenkaas en lavasolie ontzettend lekker geworden is. Oké, misschien ga ik nog meer experimenteren. En ik […]
Mijn broer die al heel lang op Ibiza woont en daar chef-kok geweest is, deelt regelmatig foto’s van wat hij maakt in de familie app. Als ik om een recept vraag, krijg ik heel summier een aantal ingrediënten door en dat is het dan. Vorige week deelde hij foto’s van een soort gerookte tofu beignets. […]
In de oven geroosterde pompoen met een pittige pepersaus en knapperige uien is een bekend gerecht uit Turkije. Eet het als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij een vleesgerecht. Deze Sinkonta ovenschotel met pompoen en uien is een heerlijke manier om pompoen eens op een andere manier te bereiden. Sinkonta Sinkonta is een […]
Ik heb heel veel regenboog snijbiet in mijn tuin staan. Tijd om een flinke bos te snoeien en te verwerken in een gerecht. Deze keer heb ik het verwerkt in een lekkere galette met snijbiet en prei. De groenten liggen in de galette op een bedje van verse roomkaas en geraspte oude kaas, hierdoor is […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing