Ik heb toch een prachtig gerechtje voor jullie, namelijk deze mooie rode biet ravioli met ricotta. Het is ravioli, gemaakt van rode bieten. Als je een bieten liefhebber bent, dan wil je dit proberen. Het is dus geen pasta, maar een bietjes ravioli. Heerlijk als licht en vegetarisch voorgerechtje tijdens een etentje thuis. Gevuld met […]
De Italiaanse Penne alla Vodka is een klassiek pastagerecht. De saus wordt gemaakt met tomatenpuree, crème fraîche of slagroom, knoflook, wodka en Parmezaanse kaas. De wodka in de saus geeft het een heerlijke smaak, probeer het maar eens! Daarnaast helpt het om de smaken te intensiveren en als emulgator voor het vet in de room. […]
Dit voorgerechtje raakt alle juiste snaren, zoet, pittig en hartig. Rijpe vijgen worden ingesneden en gevuld met romige burrata kaas, een delicaat plakje Prosciutto en geroosterde pecan noten. Daarover kan je nog wat balsamico-siroop heen druppelen Serveer het met geroosterd brood om een feestelijk dinertje op een zeer smakelijke toon te beginnen! Het is een […]
Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]
Deze klassieke Engelse treacle tart stond al tijden op mijn to-cook lijstje, en eindelijk is het gelukt. Ik zag deze taart vaak voorbij komen op Engelse kookprogramma’s en was direct nieuwsgierig. Hoe kan je een taart maken van broodkruim en stroop? Nou, dat kan, en ik verklap je alvast: deze taart is echt heerlijk! Hij […]
Malse ravioli is in elke vorm geweldig, maar ze zijn vooral heerlijk als ze gevuld zijn met kreeft. Voeg Hollandse garnalen en een heerlijke tomatenroomsaus toe en je hebt een feestmaaltijd! Je kunt deze goddelijke kreeftenravioli met garnalen-roomsaus perfect serveren tijdens de Kerstdagen. Het gerecht is supermakkelijk en snel te bereiden, omdat je kant-en-klare ravioli gebruikt. Vervang […]
Deze cranberry aperol spritz is dé perfecte cocktail om jouw feestdagen extra speciaal te maken. De kenmerkende smaken van Aperol, gecombineerd met de frisse tinten van cranberry en de feestelijke bubbels van Prosecco, zorgen voor een cocktail die zowel verrast als verfrist. Makkelijk te maken, heerlijk van smaak, en gegarandeerd een hit bij je gasten! Ingrediënten […]
De klassieke gin-tonic-cocktail wordt nog lekkerder met een scheutje Blue Curaçao! Het is een lekker verfrissende cocktail voor de zomer. Deze Blue gin-tonic cocktail is een variant op de klassieke gin-tonic, ziet er chique uit, maar is gemakkelijk en snel te bereiden Geef je thuisbar een boost met een nieuwe kenmerkende cocktail voor de zomer! […]
Zoals jullie misschien inmiddels al weten, ben ik dol op een lekkere gin-tonic. Ik heb daar een heerlijke variant op gemaakt en dit is nu mijn favoriete zomer cocktail geworden. Deze lauwe bessen basilicum cocktail is een geweldige lente- of zomerverfrissingscocktail met daarin blauwe bessen, verse basilicum, gin, Limoncello en tonic. Dit recept voor deze […]
Ik ben dol op Banoffee Pie en nu heb ik een eenvoudige manier gecreëerd om een simpele versie hiervan te maken voor slechts twee personen. Deze Banoffee bladerdeegtaartjes zijn snel en makkelijk te maken, waardoor je kunt genieten van de smaken van een Banoffee Pie zonder een hele taart te moeten maken. Banoffee Pie […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing