Malse ravioli is in elke vorm geweldig, maar ze zijn vooral heerlijk als ze gevuld zijn met kreeft. Voeg Hollandse garnalen en een heerlijke tomatenroomsaus toe en je hebt een feestmaaltijd! Je kunt deze goddelijke kreeftenravioli met garnalen-roomsaus perfect serveren tijdens de Kerstdagen. Het gerecht is supermakkelijk en snel te bereiden, omdat je kant-en-klare ravioli gebruikt. Vervang […]
Dit is één van de beroemde gerechten van Brazilië en als je het een keertje geproefd hebt, zal je het zeker vaker maken! Het is een heerlijke stoofpot van zwarte bonen en verschillende soorten vlees. De langzaam gegaarde, smaakvolle en umami-rijke stoofpot van zwarte bonen uit Brazilië, is gemakkelijk te maken en is een absoluut […]
Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het […]
Steaklovers opgelet! Ik heb een heerlijk stuk en mals vleesrecept voor jullie. Deze picanha met chili knoflook uit de oven is verrukkelijk. Dit wil je proberen. Misschien heb je het wel eens gegeten of zelf gemaakt, maar toch blijft de picanha een onbekende lekkernij. Heerlijk om op de barbecue te bereiden of in de oven […]
De picanha steak is geen alledaags stukje vlees in ons land. Maar in Zuid-Amerika zijn ze er gek op en wordt dit vlees heel veel bereid op de barbecue. En daar is dit vlees uitermate geschikt voor. Ik heb een mooi stuk gekocht en daar deze heerlijke picanha met chimichurri saus van gemaakt. Bereid het […]
Ik had al eens ricotta gebruikt in een tulband Cranberry ricotta tulband en dat was een heerlijke cake geworden. Ik heb nu een ricotta en amandeltaartje gemaakt en die is ook super goed gelukt. Omdat de bloedsinaasappels in het seizoen zijn, heb ik ze verwerkt in dit zalige taartje, maar ‘gewone’ sinaasappels, mandarijnen of citroen […]
Wil je eens iets anders serveren dan aardappelpuree, maak dan deze heerlijke cassave puree met knoflook. Deze puree is heerlijk romig en zacht en wordt veel gegeten in Brazilië. Daar heet het purê de mandioca. Cassave De cassavewortel wordt ook wel yucca of yuca genoemd en is een knolgroente welke uit Zuid-Amerika en […]
Ceviche is een gemarineerde rauwe visgerecht wat oorspronkelijk uit Peru komt. De ceviche is al jarenlang ontzettend populair en eindelijk ben ik er aan toegekomen om een recept hiervoor te maken. Het is een Ceviche van tonijn met grapefruit geworden en ik kan jullie verklappen dat dit ontzettend lekker geworden is. Ceviche De […]
Deze Nojito van bitter lemon is natuurlijk niet de echte Mojito, maar een alcoholvrije variant op deze cocktail en gemaakt van bitter lemon. De Mojito cocktail komt oorspronkelijk uit Cuba en is nu een populaire cocktail over de hele wereld. Het wordt gemaakt van rum, limoensap, (riet)suiker, spuitwater en heel munt en wordt geserveerd met lekker […]
Ik zag een blikje mojito (Finley) in de supermarkt staan en heb dit gekocht. Was wel benieuwd naar de smaak. Vooral omdat er geen alcohol in zit. Ik heb er deze kokos mojito mocktail met komkommer van gemaakt. Natuurlijk kan je dit drankje ook zo drinken, maar ik vind het leuk om er weer iets […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing