Deze hartige cheesecake met gerookte zalm is een uniek en heerlijk voorgerecht voor elke gelegenheid. Ik denk dat het alles heeft wat je maar kunt wensen in een voorgerecht. Het ziet er geweldig uit, is superlekker en is het perfecte no-bake voorgerecht. Gemaakt met een knapperige basis van crackers, verse roomkaas, avocado, verse kruiden en warm gerookte zalm, is het makkelijk, snel en origineel om te bereiden!
Je kunt het gerecht van tevoren maken, wat erg handig is als je de voorgerechten alvast wilt klaarmaken voordat het etentje druk wordt.

Hartige cheesecake met gerookte zalm

Ingrediënten voor de cheesecake

Je kunt de volledige lijst met ingrediënten en hoeveelheden hieronder bij het recept vinden. Hier zijn een paar ingrediëntennotities om deze zalm cheesecake te maken:

Hartige crackers, neem de hartige crackers of toastjes die je in huis hebt of lekker vindt.

Verse roomkaas, neem een stevige roomkaas zoals Monchou of Philadelphia roomkaas naturel.

Avocado, probeer een eetrijpe avocado te vinden. Hij moet niet te zacht, maar zeker niet te hard zijn.

Gerookte zalm, ik heb warm gerookte zalm genomen, maar je kunt ook plakken koud gerookte zalm nemen. Voor een goedkopere optie kan je deze vervangen door gerookte forel.

Hartige cheesecake maken: stap voor stap

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Maal ondertussen de hartige crackers tot poeder. Voeg de boter toe aan de gemalen crackers en meng goed.

Verdeel het mengsel over de steekringen met een diameter van 9 cm. Druk aan met een glas. Laat het vervolgens 30 minuten in de koelkast afkoelen.

Schil de avocado’s en snijd ze in kleine blokjes. Meng de roomkaas en de fijngesneden bieslook in een kom. Voeg de avocadoblokjes, gerookte zalm en mierikswortel toe. Lepel dit mengsel in de steekringen en zet in de koelkast.

Tips voor de perfecte hartige cheesecake

  • Vergeet niet om de bodem in de koelkast te laten rusten. Hierdoor wordt de bodem stevig, zodat de cheesecakes bij het uithalen uit de steekringen goed intact blijven.
  • Je kunt deze cheesecakes een dag van tevoren bereiden en afgedekt in de koelkast zetten.
  • Vervang de roomkaas eventueel door zachte geitenkaas of hüttenkäse. Ricotta is ook een optie, maar aangezien het minder smaak heeft, moet je het goed kruiden.
  • Als je niet van mierikswortel houdt, vervang dit dan door mosterd of citroenzeste.

Benodigdheden: Steekringen met een doorsnee van 9 cm.

Extra Tip: Deze mini cheesecake met gestoofde druiven zou een heerlijk toetje kunnen zijn voor de feestdagen.

Recept hartige cheesecake met gerookte zalm: