Asperges met Morieljes en Marsalasaus

Asperges met Morieljes en Marsalasaus

Lente! Ja, het is weer die tijd van het jaar dat mijn favoriete grappige vleesachtige paddenstoel wonderbaarlijk opduikt in het bos. Ik ben dol op morieljes. Ik kijk er elk jaar naar uit en ook naar asperges die nu in het seizoen zijn. Deze twee heb ik gecombineerd in een heerlijk recept. Asperges met morieljes […]

Matcha Avocado Smoothie

Matcha Avocado Smoothie

Begin je dag te beginnen met een voedzaam ontbijt. Probeer een groene smoothie en maak hem nog groener en gezonder met een lepel matcha poeder. Deze matcha avocado smoothie is een romige, volle groene smoothie voor liefhebbers van groene thee. Boordevol gezonde omega-3 uit de avocado en antioxidanten uit het matchapoeder, is dit de perfecte […]

Asperges met gepocheerd ei en ham

Asperges met gepocheerd ei en ham

Het is voorjaar, de tulpen staan in bloei en de asperges worden gestoken. Ik hou ervan! Asperges met ham, gekookt ei, boter en aardappeltjes is een traditionele manier om witte asperges te serveren. Ik heb er een leuke twist aan gegeven door de asperges met gepocheerd ei en ham en met botersaus op deze manier […]

Zwarte pasta met mosselen in saffraansaus

Gitzwarte pasta met schelpdieren, deze zwarte pasta met mosselen in saffraansaus is als een stilleven op je bord. Dit is een heel mooi gerecht en waarschijnlijk het snelst ‘chique’ uitziende diner dat je op tafel kunt zetten als er bezoek komt. Toen het pastawater kookte, ging ik het ongeveer 20 minuten later opdienen. Je gebruikt […]

Risotto koken: zo lukt het stap voor stap

risotto dat in een pan word gegoten

Risotto heeft de naam ingewikkeld te zijn. Maar eerlijk? Als je weet wat je doet, is het juist één van de meest dankbare gerechten om te maken. Je moet er alleen even bij blijven. Geen haast, wél aandacht. Ik kook al jaren met risotto, zowel thuis als in professionele keukens. En elke keer weer verbaas […]

Hoe warm je risotto opnieuw goed op?

risotto op een bord

Vers gemaakte risotto is natuurlijk het allerlekkerst. Die smeuïge structuur, de volle smaak… daar kan weinig tegenop. Maar wat als je risotto over hebt? Weggooien is zonde – je kunt het namelijk prima opwarmen. Als je weet hoe. Ik werk al jaren in de keuken en geloof me: opgewarmde risotto kan echt nog heerlijk zijn. […]

Gezonde bananensplit

Asperges met gepocheerd ei en ham

Geef je ochtendmaaltijd een upgrade met deze makkelijke gezonde bananensplit voor het ontbijt, gemaakt met yoghurt en een heleboel lekkere toppings. Heerlijk, aanpasbaar en supersnel. Met dit gezonde bananensplitontbijt heb je tot de lunch een voldaan gevoel. Een snel en simpel ontbijtidee dat smaakt als een dessert. Met yoghurt en pindakaas. Een bananensplit is een […]

Gember eten: rauw, gezond en met of zonder schil

gember op een tafel

Gember is al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in keukens én in de natuurlijke geneeskunde. Maar hoe zit het eigenlijk met gember eten? Kun je het rauw eten? Is het gezond? En moet je die schil er nou afhalen of niet? Als ervaren kok en liefhebber van pure smaken werk ik regelmatig met verse gember. In […]

Daslook- en aardappelsoep

Daslook- en aardappelsoep

Deze romige daslook- en aardappelsoep gezond, heerlijk en toch snel en gemakkelijk te maken, en perfect voor de lente! Gecombineerd met de pittige smaak van daslook vormen aardappelen een heerlijk hartige en voordelige soep. Voeg gerust meer daslook toe, als je wilt! Er zijn genoeg redenen om in de lente talloze recepten met daslook te […]

Zo verwerk je koffie in heerlijke toetjes

koffiebonen

Voor de echte koffieliefhebber gaat er niets boven een vers gezette espresso van Italiaanse koffiebonen. Maar wist je dat koffie ook fantastisch tot zijn recht komt in desserts? De diepe, aromatische smaak combineert verrassend goed met zoete ingrediënten zoals room, chocolade en noten. Het resultaat? Toetjes die net even anders zijn. Zo kun je kiezen […]