Deze gastronomische gevulde dadels zijn makkelijk te maken en zijn een heerlijk tussendoortje. Kies uit vijf verschillende smaken, die allemaal even lekker zijn. Ze zijn perfect voor Kerstmis, een feestje thuis of welke gelegenheid dan ook! Neem even de tijd om ze te maken, maar dan heb je ook wat. Deze dadels maken altijd indruk!
Deze gevulde dadels zijn een geweldig aperitief of tussendoortje. Kies uit zoete of hartige vullingen waar iedereen dol op zal zijn. Of maak het feestelijk met deze kaasplank voor de feestdagen.

 

Medjoul dadels

 

Voor het beste resultaat gebruik je die zachte en zoete Medjoul dadels. Ze zijn groot genoeg om een goede hoeveelheid vulling te bevatten, wat de voornaamste reden is waarom we ze graag gebruiken. Deze dadels hebben een karamel/honingachtige smaak. Het zijn gewoon de beste dadels! De textuur en de smaak smeken om iets extra’s, en dat is wat ze ideaal maakt om vol te proppen met je favoriete ingrediënten!

 

Als je dadels met pit gebruikt, maak dan een snede in het midden van de dadel (verticaal). Verwijder de pit en zet ze apart. Probeer niet helemaal door de dadel heen te snijden, want dan wordt het lastig om ze te vullen.
Als je ontpitte dadels gebruikt, maak dan een verticale snede. Deze dadels hebben een perfect gleufje waar vroeger de pit zat.
Vul de dadels met de onderstaande vullingen om je zoete en zoute behoefte te bevredigen. Maak er maar één of maak ze allemaal! Je kunt het recept ook heel makkelijk verveelvoudigen.

 

Variaties:

 

Waarmee kan ik dadels nog meer vullen?
Je kunt deze dadels met zoveel dingen vullen! Hier zijn een paar leuke ideeën om uit te proberen:

 

Probeer labneh, andere notenboters en zelfs wat verse kruiden.
Ricotta amandel: Romige ricotta kaas wordt gemengd met een beetje geraspte kokos en afgewerkt met een hele amandel.
Vul met amandelboter. Top met kokosvlokken, dip dan in gesmolten chocolade.
Meng roomkaas met zongedroogde tomaten en verse basilicum. Vul en top met een pecannoten.
Maak er een PB&J van door er pindakaas en je favoriete jam op te doen.

 

Tips:

 

Het recept voor de zelfgemaakte walnotenpasta* kan je hier vinden.

Bewaar de gevulde dadels in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur of ongeveer 5 dagen in de koelkast. Degenen met kaas moeten worden gekoeld en zijn mogelijk niet zo lang houdbaar.

Je kunt ze gemakkelijk veganistisch maken door veganistische kaasproducten te gebruiken om ze zuivelvrij te maken.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gevulde dadels op verschillende manieren: