Galette met snijbiet en prei

Galette met snijbiet en prei

Ik heb heel veel regenboog snijbiet in mijn tuin staan. Tijd om een flinke bos te snoeien en te verwerken in een gerecht. Deze keer heb ik het verwerkt in een lekkere galette met snijbiet en prei. De groenten liggen in de galette op een bedje van verse roomkaas en geraspte oude kaas, hierdoor is […]

Kikkererwten stoofpot met chorizo

Kikkererwten stoofpot met chorizo

Deze kikkererwten stoofpot met chorizo is een geweldige, stevige en smaakvolle Spaans geïnspireerde stoofpot die snel klaar is. De chorizo voegt heel veel smaak toe aan dit gerecht! Serveer dit als een stevige soep met knapperig brood om te dippen, of als stoofpot op een bedje van couscous, pasta (zoals orzo, of orecchiette), aardappelpuree of […]

Tosti met gebakken champignons

Tosti met gebakken champignons

Dit recept voor een tosti met gebakken champignons en uien tilt de tosti naar een nieuw niveau van heerlijkheid. Een geweldige klassieke kaastosti is moeilijk te verslaan. Maar deze goed gevulde tosti met gebakken paddenstoelen en uien is er eentje die nog moeilijker te verslaan is. Ik zou nog wel even door kunnen gaan met […]

Kip gestoofd in drop bock bier

Kip gestoofd in drop bock bier

Ben jij een liefhebber van bier en van drop, dan zit je hier goed. Ik heb een geweldig recept voor jou, namelijk kipdijfilet gestoofd in drop bock bier. Knapperig vanbuiten en mals vanbinnen. Samen met zwarte knoflook gestoofd in een rijke, donkere biersaus waar iedereen voor terugkomt. Superlekker en heel makkelijk te maken in één […]

Pompoen pappardelle met snijbiet

Pompoen pappardelle met snijbiet

Makkelijker dan dit wordt het niet. Ik geef toe dat ik vaak erg blij word van groenten. Hoewel ik het niet erg vind om een regenboog aan groenten te snijden, is het soms meer dan oké om het simpel te houden en één of twee ingrediënten de hoofdrol te laten spelen. Gisteravond heb ik deze […]

Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

Een beetje zoet en ook heel veel hartig, deze pinsa met blauwe bessen, feta en ui is onweerstaanbaar. Een gaat goed samen met een glas wijn! Geniet ervan als lunch, voorgerecht of als borrelhapje! Dit recept van pinsa met blauwe bessen, feta en ui zal uw smaakpapillen zeker verrassen!   Pinsa   Een pinsa is […]

Paratha gevuld met feta

Paratha gevuld met feta

Ik wilde filopakketjes met fetakaas maken, maar toen ik de filo liet ontdooien viel deze helemaal uit elkaar. Balen! Maar ja, ik wilde toch iets met die feta doen. Toen bedacht ik mij dat ik nog twee paratha’s in de diepvries had liggen. Als ik die nu gebruik om te vullen met feta. India meets […]

Toast met mozzarella en blauwe bessen

Toast met mozzarella en blauwe bessen

Ik heb toch een heerlijk lunchgerecht voor jullie. Maak je klaar voor een makkelijk te maken toast met mozzarella en blauwe bessen. Deze toast die zoveel smaak heeft dat je het gevoel hebt dat je de wereld kunt veroveren. Oké, dat is overdreven, maar blauwe bessen, opgeklopte mozzarella en tijm maken deze toast zomers en […]

Beefburger met cottage cheese

Beefburger met cottage cheese

Deze simpele beefburger met cottage cheese is lekker smeuïg door de toevoeging van de verse kaas. De cottage cheese maakt dit een van de meest malse, sappige en smakelijke burgers die je ooit zult proberen. En een cottage cheese burger is een smaakvol en extra voedzaam door de toevoeging van extra eiwitten van de verse […]

Quiche van rode biet en geitenkaas

Quiche van rode biet en geitenkaas

Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden