Ik heb nu toch een heerlijk granola recept voor jullie. Eentje die je kunt maken voor de feestdagen. Het is namelijk een zalige beurre noisette pecannoten granola. Het is wel een decadente granola, maar dat moet kunnen in deze maand. Lekker geroosterde granola met zacht krokante stukjes erin, dit wil je proeven! Beurre noisette […]
Eierkoeken zijn ronde luchtige koeken die je heel makkelijk zelf kunt maken. Ze worden gemaakt van (natuurlijk) eieren, suiker, bloem en bakpoeder. Je kunt ze nog extra op smaak brengen met bijvoorbeeld citroenrasp, vanille of sinaasappelrasp zoals ik bij deze eierkoeken met sinaasappel en cranberries heb gedaan. Tussendoortjes Een eierkoek is een redelijk […]
Ik bak nooit oliebollen met oudjaar, maar wel appelflappen of appelbeignets. Die vind ik wel lekker, oliebollen dus niet. Daarom ben ik altijd op zoek naar alternatieven die ik eten kan en de rest van de familie ook lekker vindt. Vandaag heb ik deze luchtige kwarkbollen met dadels en walnoten gebakken en ze vielen goed […]
Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader. Stoofperen […]
Het is echt herfst en ik heb alweer enkele pompoenen gekocht. Behalve er een heerlijke soep van te maken, kan je er natuurlijk ook een heerlijke pompoen cakerol met roomkaas van maken. Pompoen Nu is de herfst niet mijn favoriete jaargetijde, maar pompoenen vind ik heerlijk. Die kan ik de hele herfst en […]
Voor deze notenrepen met honing en kokos heb ik honing, paranoten, pistachenoten, sesamzaadjes en kokosvlokken gebruikt. Deze producten heb ik allemaal online gekocht bij De Notenshop. Noten Natuurlijk kan je allerlei soorten noten en/of zaden voor deze notenrepen gebruiken, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Gebruik wel vaste […]
In de 14 daagse Italiaanse foodfotochallenge was dag 13 gevulde cannoncini. Nu heb ik die wel eens gegeten, maar nog nooit zelf bereid. Hiervoor heb je speciale cannoncini vormpjes – de zogenaamd roomhoornpennen – voor nodig. Die heb ik niet in huis en vroeg me af of ik die wel moest gaan kopen of niet. […]
Deze heerlijke pistache granola met vijgen gemaakt van die mooie groene nootjes is echt een verwennerij. Denk ik aan pistachenoten dan denk ik ook aan de smaken van het Midden-Oosten. Daarom heb ik ook kardamompoeder, gemberpoeder en stukjes vijg door de granola verwerkt. Waan je in 1001 Nacht als je deze granola met je yoghurt […]
De beroemde dadeltaart van Beans and Bagels, wie kent hem niet. Ik heb het recept iets aangepast en aangevuld, het zijn deze heerlijke dadelkoekjes met kokos geworden. Deze koekjes zijn niet goed voor de lijn, snijd ze daarom in hele kleine blokjes. Je kunt ze het beste afgesloten in de koelkast bewaren, ze blijven dan […]
Deze Witte Kerstfudge vormpjes zijn een leuke traktatie om weg te geven met de feestdagen. Pak ze mooi in doorschijnend folie, rode strik eromheen en een lief kaartje eraan en je verrast iedereen met zo’n cadeautje. In de witte chocolade komen de rode balletjes heel goed uit. Je kunt ook andere taartendecoraties erin gebruiken, […]