Pompoencake met kaneelsuiker

Pompoencake met kaneelsuiker

Deze pompoencake is zacht en smeuïg, vol met warme kruiden en gegarneerd met kaneelsuiker. De cake kan in een paar minuten worden gemengd met pompoenpuree en ingrediënten die je waarschijnlijk wel in de voorraadkast hebt liggen. Dit is een recept zonder gedoe. Het is perfect voor elk moment van de dag, het is supersimpel en […]

Kastanjes op rumsiroop

Kastanjes op rumsiroop

Bent je op zoek naar het perfecte cadeau-idee voor de feestdagen? Zoek niet verder dan dit geschenk van tamme kastanjes op rumsiroop. Deze heerlijke traktatie is perfect om te serveren na een maaltijd of als decadente topping voor romig vanille-ijs. Met slechts een paar belangrijke ingrediënten, waaronder kastanjes, bruine rum, vanille en kaneel, kan jij […]

Koeken gevuld met hazelnootpasta

Koeken gevuld met hazelnootpasta

Hazelnootpasta liefhebbers, deze is voor jullie! Deze koeken gevuld met hazelnootpasta zijn net als klassieke chocoladekoeken, maar ze zijn gevuld met gesmolten hazelnootpasta. Ik kan me geen betere verrassing bedenken om in te bijten! Ze zijn warm, kleverig en een van mijn favorieten! Hazelnootpasta is een van mijn favoriete guilty pleasures! Heerlijk rechtstreeks uit een […]

Chocolade cornflakes koekjes

Chocolade cornflakes koekjes

Deze knapperige chocolade cornflakes koekjes zijn de makkelijkste no bake cornflakes versnapering, gemaakt met slechts een handvol ingrediënten. De chocolade hoopjes met cornflakes zijn een perfect tussendoortje. Kinderen vinden het geweldig om ze te maken en te eten en jij ook! Iedereen houdt van deze knapperige snoeperij, ongeacht hun leeftijd. Haal het hele gezin in […]

Kruimeltaart met vijgenjam en walnoten

Heerlijk ….. het is najaar en de verse vijgen liggen te lonken bij de groenteboer. Ik heb twee potten met heerlijke vijgenjam met kardemom, saffraan en rozenwater ervan gemaakt. En met die jam weer deze verrukkelijke kruimeltaart met vijgenjam en walnoten. Perfect voor bij de thee of koffie, of serveer het warm als een kruimelig […]

Vijgenjam met kardemom

Vijgenjam met kardemom

Maak een portie zelfgemaakte vijgenjam met kardemom, saffraan en rozenwater. Een eenvoudige lekkernij, heerlijk om op brood te smeren, bij een kaasplank, of om als cadeau te geven. Deze vijgenjam met Perzische smaken bevat twee zeer typische Perzische specerijen zoals kardemom en saffraan, die een geweldige smaak toevoegen. De jam past ook heel goed bij […]

Mini cheesecake met pistache en chocolade

Mini cheesecake met pistache en chocolade

Deze heerlijke mini cheesecake met pistache en chocolade is geïnspireerd op Viral Dubai Chocolate Bar. De reep heb ik zelf (nog) niet gemaakt, maar al wel geproefd. Maar ik werd wel getriggerd om met de ingrediënten van de chocoladereep uit Dubai iets anders te maken. Deze kleine romige cheesecake is gevuld met pistachepasta, stukjes chocolade […]

Masala chai ijs

Masala chai ijs

Ik ben dol op ijs, dit is toch wel mijn guilty pleasure. Dessert is niet compleet als er geen ijs in zit. Dus ik maak ijs, koop ijs en ik eet ijs! En ik ben ook dol op de smaken van chai, daarom heb ik nu een heerlijk Masala chai ijs gemaakt. Een rijk, romig […]

Karamel bronzies

Karamel bronzies

De meisjes waren te logeren en wilden natuurlijk weer bakken. Brownies, daar hadden ze zin in. Ik dacht dat ik nog genoeg chocolade in huis had, maar helaas. Wel had ik nog een zak Callebaut chocolade druppels Gold liggen in de voorraadkast. Laten we brownies maken met deze chocolade, zei ik tegen ze en dat […]

Banoffee bladerdeegtaartjes

Banoffee bladerdeegtaartjes

Ik ben dol op Banoffee Pie en nu heb ik een eenvoudige manier gecreëerd om een simpele versie hiervan te maken voor slechts twee personen. Deze Banoffee bladerdeegtaartjes zijn snel en makkelijk te maken, waardoor je kunt genieten van de smaken van een Banoffee Pie zonder een hele taart te moeten maken.   Banoffee Pie […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden