Deze gastronomische gevulde dadels zijn makkelijk te maken en zijn een heerlijk tussendoortje. Kies uit vijf verschillende smaken, die allemaal even lekker zijn. Ze zijn perfect voor Kerstmis, een feestje thuis of welke gelegenheid dan ook! Neem even de tijd om ze te maken, maar dan heb je ook wat. Deze dadels maken altijd indruk! […]
De laatste tijd daag ik mezelf uit om recepten te maken die ik nog nooit eerder geprobeerd heb. Een van die recepten is de beruchte soufflé – een klassieker die elke foodie in zijn of haar repertoire zou moeten hebben. Aangezien zondag bij ons toetjesdag is, besloot ik dit weekend een goddelijke chocolade soufflé te […]
De virale chocolade dadel snack combineert zachte Medjoul dadels met pindakaas, pure chocolade en schilferig zeezout. Zo lekker! Ik heb het nu gemaakt als verantwoorde snack voor de feestdagen. Deze chocolade dadel kerstboom combineert de verwennerij van een klassieke candybar met de gezonde goedheid van natuurlijke ingrediënten. Zie het als een gezondere variant op een Snickers, waarbij Medjoul dadels een karamelachtige […]
Deze verantwoorde Snickers overnight oats smaken net als een Snickers en zitten boordevol vezels. Toetje als ontbijt? Ja graag! Deze heerlijke, op Snickers geïnspireerde, havermout heeft alle kenmerken van de beroemde reep. Knapperige pinda’s, rijke chocolade en een boterachtige karamel over zachte havervlokken. Ouderwetse havervlokken werkt hier het beste, omdat ze hun textuur behouden. Hoewel […]
Deze romige pure chocolademousse is gemaakt met slechts 2 ingrediënten. Geen room, geen eieren, geen boter, geen suiker. Alleen chocolade en water!! En deze vegan chocolademousse met 2 ingrediënten is ook nog eens makkelijk te maken en superlekker. Veel mensen denken dat chocolade en water niet met elkaar gemengd kunnen worden, omdat dit dan kan […]
Ik had een fles Licor 43 Crème Brûlée gekregen en ja hoor wat ik al dacht …… het is goddelijk lekker! Natuurlijk heerlijk om on the rocks te drinken, maar ook leuk om er iets heerlijks van te maken zoals deze zalige chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée. Met slechts een paar ingrediënten tover jij […]
Combineer bananenchips, karamel en pure chocolade met havervlokken en pecannoten voor een heerlijke granola die net zo lekker is op yoghurt als op bijvoorbeeld ijs. Ben je gek op banoffee pie, dan is deze banoffee pie granola echt iets voor jou. Niet per se heel gezond, maar wel echt heel erg lekker. Een dessert als […]
Deze pindakaas chocolade taartjes hebben een knapperige bodem die ik kant-en-klaar gekocht heb. De vulling bestaat uit een mega romige pindakaas en het heeft een zachte chocolade topping. Je hebt maar 7 ingrediënten nodig om aan de slag te gaan. De pindakaasvulling en chocoladetopping zijn no-bake, en de bodem koop je. Waarschuwing vooraf: dit gebakje/koek […]
Deze rijke en romige chocoladetruffels met rode wijn zullen je verassen. Ze zijn decadent en boordevol chocoladesmaak. Het beste deel, ze hebben een vleugje rode wijn in zich. Het is subtiel, maar geeft deze truffels de perfecte gladde afdronk die in je mond zal smelten. Ongelooflijk lekkere donkere chocoladetruffels met rode wijn zijn het perfecte […]
Toen ik bij Tessa Couperus van PaTESSerie een recept voor Friese Beerenburg bonbons voorbij zag komen, wist ik gelijk dat ik deze wilde maken voor manlief. Hij is namelijk Fries van origine en gek op Beerenburg. En hij is binnenkort jarig, dit is dus een heerlijke traktatie voor deze dag. Beerenburg De Nederlandse […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing