Rogan Josh kip

Rogan Josh kip

Deze Rogan Josh kip is een makkelijke Kashmiri kipcurry die boordevol smaak zit en smaakt zoals iets uit een Indiaas restaurant. Hoewel Rogan Josh meestal met lamsvlees wordt gemaakt, is deze kipversie iets sneller waardoor het een geweldig recept is voor een doordeweekse maaltijd. Serveer het met wat rijst en naanbrood en je vrienden en […]

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]

Punjabi curry van kip

Punjabi curry van kip

Tariwalla murgh is een Punjabi curry van kip. Het is een gerecht wat je niet snel op een menukaart van een Indiaas restaurant vindt. Dit omdat deze curry vooral thuis bereid wordt. Wij zijn gek op Indiase gerechten en ik wist dat ik deze curry moest proberen toen ik het eens voorbij zag komen op […]

Rundvlees curry

Rundvlees curry

Deze Indiase rundvlees curry is een lekkere kruidige en pittige curry. Mals vlees en aromatische kruiden vormen de ultieme curry vol smaak en heerlijkheid. Laat het koelere weer maar komen met een troostend bord van deze curry geserveerd met geurige rijst. Duidelijk de beste manier om de unieke smaak van een authentieke curry te laten […]

Kruidige appelcompote

Kruidige appelcompote

Lekker bij kip, kalkoen of varkensvlees of eet het als toetje.
Ik vind compote lekkerder dan appelmoes omdat in de compote nog stukjes appel zitten.

Pompoensmoothie

Pompoensmoothie

Pompoenseizoen is aangebroken en omdat wij regelmatig ’s morgens een smoothie als ontbijt nuttigen, kan de pompoen uiteraard hier niet ontbreken. Ik heb de (flessen)pompoen gehalveerd en met de snijkant naar onderen in een oven (180˚C) gegaard in ongeveer 35-45 minuten. Laten afkoelen en toen het vruchtvlees eruit geschept. Dit is de basis voor deze smoothie.

Gele viscurry

Gele viscurry

Dit recept voor gele viscurry met zwarte rijst zit boordevol supersappige stukken verse vis, gedrenkt in een romige, zijdezachte gele currysaus. Deze maaltijd die een restaurant waardig is, brengt de pit naar huis, is perfect voor het hele gezin en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Deze curry is het lekkerst als je […]

Kersen kruimelkoek

Kersen kruimelkoek

Haal het maximale uit sappige kersen in deze koek, verrijkt met roomboter en havervlokken en afgewerkt met een crumble topping. Het is heerlijk met een vanillesaus of een bolletje ijs. Een simpel te maken kersen kruimelkoek van zelfgemaakte kersenjam en verse kersen. Ik hou van een goede crumble, maar ik moet toegeven dat juli niet […]

Yoghurtsoep met komkommer

Yoghurtsoep met komkommer

Geen zin in hete soep met deze warme dagen…maak dan eens een (ijs)koude soep. Deze yoghurtsoep met komkommer heeft Midden-Oosterse smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Deze lekkere koude soep met verse kruiden en geroosterde walnoten doet wonderen! Zie dit als een gazpacho met een koele, romige yoghurtbasis. Dit is geweldig […]

Mango Lassi met kardemom

Mango Lassi met kardemom

Lassi is een traditionele yoghurtdrank oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan. Een lekker verkoelend drankje. Mango’s in het seizoen en wat kun je het beste bedenken om de hitte te verslaan? Het moet onmiskenbaar Mango Lassi met kardemom zijn. Een rustgevend drankje gemaakt van zeer rijpe zoete mango’s, yoghurt, beetje melk en een vleugje kardemom. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden