In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten diverse lekkernijen. Zo ook Super Granola Absolutely Nuts van Eat Natural. Deze Super Granola Absolutely Nuts is vegan, bevat geen geraffineerde suikers en is hoog in vezels.
Natuurlijk is deze granola heerlijk om ’s morgens op je yoghurt of kwark te eten. Maar je kunt er ook hele lekkere gerechtjes mee maken. Zoals bijvoorbeeld deze lekkere zelfgemaakte granola repen.
Makkelijk voor onderweg of voor de lekkere trek bij een kop koffie of thee.
Natuurlijk kan je ze maken van deze granola, maar ook lekker is het van zelfgemaakte granola. Dan kan je zelf bepalen wat erin gaat aan gedroogd fruit, noten en/of zaden.
Het voordeel van deze granola repen is dat je geen oven nodig hebt, je hoeft dus niet te bakken. En als je kant-en-klare granola gebruikt, ben je heel snel klaar.
Deze zelfgemaakte granola repen zijn natuurlijk niet super gezond, maar wel super lekker.
Granola
En nog zo’n heerlijke receptje wat ik gemaakt heb met deze granola is dit Ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen.
Ingrediënten
- 40 gr dadels
- 170 gr granola
- 20 gr chocolade drops
- 1 el chiazaadjes
- 4 el kokosrasp
- 20 gr cranberries
- 1 tl speculaaskruiden
- 100 gr honing
- 75 gr pindakaas
Instructies
- Hak de dadels in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg de granola, chocolade, chia, kokos, cranberries en speculaaskruiden erbij en meng alles goed door elkaar.
- Doe de honing en pindakaas in een pannetje en zet dit op een middelhoog vuur. Roer totdat het een homogene massa is.
- Schenk dit over de ingrediënten in de kom en meng dit er goed doorheen.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en lepel het mengsel hierin.
- Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel en laat afkoelen.
- Snijd het dan in 9 repen. Bewaar ze in een plastic bakje in de koelkast.