Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken en leg deze onder de vis. Probeer deze Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum eens, je zult er geen spijt van krijgen. Lekkere mediterrane smaken uit de oven.
In plaats van witte wijn, kan je ook een scheut visbouillon of water bij de vis doen.
En nog een lekker visrecept uit de oven
Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal
Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum. Een hele vis bereiden is echt niet moeilijk. Probeer eens deze Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingredients
- 2 kleine zeebaarzen
- peper en zout
- 1/2 citroen
- 3 takken basilicum
- 1 kleine venkelknol
- 2 tomaten
- 1/2 glas witte wijn
- 10 zwarte olijven
- 1 el kappertjes
- olijfolie
Instructions
- Verhit de oven voor op 200˚C.
- Dep de zeebaarzen droog (van binnen en van buiten).
- Rasp de citroen en snijd dan in dunne plakjes. Bestrooi de vis met peper en zout (ook de binnenkant) en leg een paar plakken citroen en een paar basilicumblaadjes in de buikholtes.
- Snijd de venkel en tomaten in hele kleine blokjes. Leg dit op de bodem van een ingevette ovenschaal en giet de wijn erbij.
- Verdeel hierop de rest van de basilicumblaadjes en leg de vis erop. Giet er wat olijfolie over en strooi de citroenrasp op de vis.
- Verdeel de olijven en kappertjes erover en zet de ovenschaal in de hete oven. Bak de vis ongeveer 20-25 minuten (afhankelijk van de grootte) tot de vis goudbruin en gaar is.
- Je kunt checken of de vis gaar is, door een vin eraf te trekken. Als deze makkelijk loslaat is de vis gaar. Serveer de schaal op tafel.
4 reacties
Wanneer gebruik je de witte wijn(of bouillon) precies? Ik heb het nu bij de venkel en tomaten geschonken.
Hallo Jaap, dat heb je goed bedacht. Helemaal vergeten bij het recept te plaatsen. Dankjewel voor het melden.
Hallo,
Een heerlijk recept! Heb je echter nog een tip welke witte wijn hier het beste bij past?
Dankjewel Edward, altijd fijn om te vernemen.
Ik zou een lichte droge witte wijn erbij serveren, denk hierbij aan een Sauvignon blanc, Riesling, Grüner Veltiner of Pinot Grigio.
Groetjes, Hanneke