Dit heerlijke vispakketje heb ik ook gemaakt tijdens mijn crash dieet weken. Zoals je kunt zien is het helemaal geen straf als dit op je tafel komt. Het is een ontzettend gezond en vetarm recept, wat ook heerlijk is als je niet op dieet bent. Je kunt met allerlei soorten vis en groenten varieren, maar deze mooie zalmforelfilets lagen naar mij te lonken bij de visboer. Dus wees niet bang op vis te bereiden en maak deze makkelijke zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal en je zult er geen spijt van krijgen.
Het is een simpele manier op vis te bereiden. Het enige belangrijke is dat je de vis niet te lang gaart in de oven. Ik had zalmforelfilets van 140 gram per stuk en die waren met 13 minuten perfect en mooi roze gegaard. Als je een iets grotere of dikkere filet hebt, moet je deze uiteraard iets langer garen.
Gebruik niet al teveel zout wat de zeekraal is behoorlijk zout.
Ook zo gek op zalm?
En nog zo’n gezond en lekkere gerecht uit mijn crash dieet is deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm.
Ingredients
- 1 kleine venkel
- 2 tl olijfolie
- 2 zalmforelfilets
- 1 tl citroenrasp
- 4 el visbouillon
- 50 gr zeekraal
- 10 st cherrytomaatjes
- peper en zout
- 2 takken dille
Instructions
- Snijd de venkelknol in flinterdunne plakken met een mandoline. Blancheer de venkel even in kokend gezouten water. Giet af en laat dan uitlekken en afkoelen.
- Spoel de zeekraal en tomaatjes schoon en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg twee vellen bakpapier op het aanrechtblad.
- Vet de stukken bakpapier in de olijfolie en verdeel de venkel aan een kant van elk vel bakpapier. Leg de zalmforelfilets hierop en bestrooi met zout en peper.
- Leg hierop de zeekraal en de tomaatjes. Vouw het bakpapier dubbel en vouw het helemaal - op een zijde na - dicht tot een pakketje. Lepel in de opening nog wat bouillon en vouw dan helemaal dicht.
- Leg de pakketjes voorzichtig op een bakplaat. Schuif dit in de oven en bak de vis in ongeveer 10-15 minuten in het midden van de oven gaar.
- Leg de pakketjes dan voorzichtig op de borden en knip ze aan tafel open. Serveer er eventueel nog wat dilletakjes op.