Ga terug
+ servings
Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal. Zoek je een makkelijke manier om een heerlijk visgerecht te serveren, maak dan deze Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine venkel
  • 2 tl olijfolie
  • 2 zalmforelfilets
  • 1 tl citroenrasp
  • 4 el visbouillon
  • 50 gr zeekraal
  • 10 st cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • 2 takken dille

Instructies
 

  • Snijd de venkelknol in flinterdunne plakken met een mandoline. Blancheer de venkel even in kokend gezouten water. Giet af en laat dan uitlekken en afkoelen.
  • Spoel de zeekraal en tomaatjes schoon en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg twee vellen bakpapier op het aanrechtblad.
  • Vet de stukken bakpapier in de olijfolie en verdeel de venkel aan een kant van elk vel bakpapier. Leg de zalmforelfilets hierop en bestrooi met zout en peper.
  • Leg hierop de zeekraal en de tomaatjes. Vouw het bakpapier dubbel en vouw het helemaal - op een zijde na - dicht tot een pakketje. Lepel in de opening nog wat bouillon en vouw dan helemaal dicht.
  • Leg de pakketjes voorzichtig op een bakplaat. Schuif dit in de oven en bak de vis in ongeveer 10-15 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Leg de pakketjes dan voorzichtig op de borden en knip ze aan tafel open. Serveer er eventueel nog wat dilletakjes op.