Ik maak altijd een grote hoeveelheid stoofvlees wat lang moet pruttelen. Dan heb je een of twee dagen later nog een lekker hapje en het voordeel is dat de smaken er nog meer intrekken. Zo ook bij deze Sukadelapjes gestoofd in rode wijn.
Je kunt dit gerecht ook maken voor de kinderen, de alcohol verdwijnt als het zo lang op het vuur staat. Mocht je toch geen wijn willen gebruiken, neem dan wat extra bouillon ervoor in de plaats.
Ik heb de sukadelapjes geserveerd met knolselderijpuree en spruitjes met gebakken spekjes.
En nog zo’n lekker ouderwets suddervlees recept is deze Hachee. Probeer dat ook eens!
Extra nodig: 1 grote braadpan
Recept Sukadelapjes gestoofd in rode wijn:
Sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Een lekker ouderwets gerecht zijn deze sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Serveer er een puree en spruitjes bij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg sukadelappen
- 2 el bloem
- 50 gr roomboter
- 400 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- 2 uien in partjes
- 4 steranijs
- 8 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
Instructies
- Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verhit de helft van de boter en bak hierin de helft van de sukade rondom bruin. Haal uit de pan en leg even apart.
- Verhit de rest van de boter en bak daarin de rest van de sukadelapjes goudbruin.
- Schep het vlees uit de pan. Giet de wijn bij het bakvet en kook iets in.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Leg het vlees in de pan en voeg de ui, kruidnagels, laurierblaadjes en steranijs toe. Stoof met de deksel op een lage stand ongeveer 2-2½ uur totdat het vlees lekker zacht geworden is.
- Laat eventueel het laatste half uur de deksel van de pan, zodat de jus iets kan indikken.