Ga terug
+ servings
Sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Een lekker ouderwets gerecht zijn deze sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Serveer er een puree en spruitjes bij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg sukadelappen
  • 2 el bloem
  • 50 gr roomboter
  • 400 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 uien in partjes
  • 4 steranijs
  • 8 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verhit de helft van de boter en bak hierin de helft van de sukade rondom bruin. Haal uit de pan en leg even apart.
  • Verhit de rest van de boter en bak daarin de rest van de sukadelapjes goudbruin.
  • Schep het vlees uit de pan. Giet de wijn bij het bakvet en kook iets in.
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Leg het vlees in de pan en voeg de ui, kruidnagels, laurierblaadjes en steranijs toe. Stoof met de deksel op een lage stand ongeveer 2-2½ uur totdat het vlees lekker zacht geworden is.
  • Laat eventueel het laatste half uur de deksel van de pan, zodat de jus iets kan indikken.