Saladedressings

Eet jij net zoals ik graag regelmatig salades? Maar maak je meestal maar 1 soort dressing of misschien koop je die zelfs kant en klaar.
Ik heb hieronder een handig overzichtje met lekkere saladedressings voor je. Natuurlijk zijn er voor mijn hubbie die in Amerika
gewoond heeft, ook de Amerikaanse saladedressings bij.
Je kunt de ingrediënten in een jampotje doen en dan goed schudden. Of je mixt ze in een blender samen.
Breng – indien nodig – de dressing dan nog op smaak met peper en zout.

Saladedressings

Salades kan je in elk seizoen eten, zo zijn ze ’s zomers een lekkere lichte maaltijd bij warm weer. In het voorjaar gebruik je de lekkere
frisse voorjaarsgroenten zoals in deze Salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool.
In het najaar en de winter maak je weer andere salades. Stevige (maaltijd)salades in de winter met bijvoorbeeld gegrilde of geroosterde groenten,
zoals deze Warme pompoensalade met rode ui en granaatappelpitjes. En wat dacht je van deze Salade met gerookte eendenborst, chioggia en vijgen?
En voor elke salade geldt dat een lekkere dressing de salade helemaal afmaakt.

Saladedressings:

Frans (vinaigrette)

  • 5 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 tl citroensap
  • 1 el zeer fijngehakt sjalotje

Frans, romig

  • 5 el walnootolie
  • 5 el olijfolie
  • 4 el witte wijnazijn
  • 5 el crème fraîche
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el fijngehakte peterselie

Italiaans

  • 3 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 1 el peterselieblaadjes, gehakt
  • 1 el oreganoblaadjes, gehakt
  • 1 el basilicumblaadjes, gehakt

Grieks

  • 2 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 1 el oreganoblaadjes, gehakt
  • 1 el basilicumblaadjes, gehakt

Spaans

  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt (of magere yoghurt)
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 2 ansjovisfilets, heel fijngesneden
  • 1 el kappertjes
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder

Aziatisch

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl hoisinsaus
  • 1/2 tl geraspte gember
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 1/4 tl chiliflakes
  • 1 tl sesamzaadjes (geroosterd)

Saladedressings

Midden-Oosters

  • 2 el walnootolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el granaatappelsiroop
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 1 tl rasp van sinaasappel
  • 1 el sap van sinaasappel
  • 2 druppels oranjebloesemwater

Honing/mosterd

  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 el vloeibare honing

Paprika citroendressing

  • 5 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl citroenzeste
  • 1 el honing
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Saladedressings 7

Kruiden

  • 5 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 el gehakte dille
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt

Balsamico/frambozen

  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1 handje verse frambozen, gepureerd
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1/2 knoflookteentje, geraspt

Citroen

  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp

Saladedressings

Yoghurt

  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el honing
  • 1 el gehakte peterselieblaadjes
  • 1 el gehakte bieslook

Pesto

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 2 el zelfgemaakte pesto

Lauwwarme met spekjes

  • 3 el olijfolie
  • 1 el sherryazijn
  • 50 gr magere spekreepjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 el honing

Bak de spekjes met ui in de olie, meng dan azijn en honing erdoor

Tahin

  • 3 el tahin
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • 1 el honing
  • evt. water om te verdunnen

Kerrie

  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 tl gembersiroop
  • 1/2 tl sambal

Granaatappel

  • 4 el walnotenolie
  • 2 el granaatappelmelasse
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el honing

Caesar

  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1/2 tl Worchestershiresaus
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt

Blauwe kaas/bleu cheese

  • 1 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1 el rodewijnazijn
  • 3 el verkruimelde Roquefort
  • 1/2 tl Worchestershiresaus
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt

Saladedressings

Ranch

  • 1 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1/2 tl Worchestershiresaus
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt

dressing

Green Goddess

  • 5 el Griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • 1 el gehakte dille
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte dragon
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 tenen knoflook, geraspt

Thousand Islands

  • 5 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 el ketchup
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 augurkje, fijngesneden
  • 1/2 tl Worchestershiresaus
  • paar druppels Tabasco
  • 1 snuf paprikapoeder

 

En natuurlijk heb ik ook heerlijke salade recepten voor je. Typ salades in op de zoekbalk rechtsboven en je zult er genoeg vinden.

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *