Kipfilets worden dun geslagen, belegd met ham en kaas, vervolgens gepaneerd en gebakken tot ze knapperig zijn. Kip cordon bleu is een klassieker die altijd lekker blijft.
Ik ben zo enthousiast om je te laten zien hoe gemakkelijk het is om deze gevulde en gepaneerde kip te maken! Het is absoluut heerlijk en ik vind het vooral fijn dat ik het van tevoren kan voorbereiden, voor als ik gasten heb.

 

Kipfilets

 

Gebruik kleine kipfilets voor dit recept. Gebruik een scherp mes om elke kipfilet horizontaal (net niet) doormidden te snijden. Leg ze tussen twee vellen plasticfolie en gebruik een vleeshamer of deegroller om ze in dunne, gelijke stukken te slaan (pas op dat je niet zo hard slaat dat het vlees scheurt).
Beleg elk stukje kip met een plak ham en een plak of geraspte kaas.
Vouw elke filet dubbel en maak ze dicht met cocktailprikkers.
Je kunt dit ruim van tevoren doen en ze ingepakt in de koelkast bewaren voordat je ze gaat bakken.

Kip cordon bleu

 

Paneren

 

Om de kipfilets te paneren heb ik panko gebruikt. Dit is een Japans vlokkerig paneermeel wat de kip een crunchy topping geeft. Het is veel luchtiger en knapperiger dan paneermeel.
Je vindt het in de grotere supermarkten bij de Oosterse producten.
Maar je kunt ook ‘gewoon’ paneermeel, verkruimelde cornflakes, crackers of nacho chips gebruiken.

 

Vulling

 

Gebruik een plakje gekookte ham, of een andere lekkere hamsoort zoals Prosciutto, Schwarzwalder Schinken, Serrano ham of Coburger ham.

Kaas: De populairste kaassoort om te gebruiken bij het maken van kip cordon bleu is Zwitserse kaas en ik vind het heerlijk hoe het combineert met de ham en kip. Maar voel je vrij om een andere kaas te gebruiken en ik twijfel er niet aan dat het resultaat net zo lekker zal zijn! Ik heb nu een oude kaas gebruikt, die geeft lekker veel smaak aan de cordon blue.

 

Erbij

 

Ik heb een simpele groene salade en frietjes erbij geserveerd. Maar het is ook lekker met een aardappel– of groentepuree, geroosterde groenten en/of een aardappelsalade.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kip cordon bleu: