Kip cordon bleu. Kipfilets worden dun geslagen, belegd met ham en kaas, vervolgens gepaneerd en gebakken tot ze knapperig zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Frans
- 2 kleine kipfilets
- 2 plakjes ham
- 2 plakken kaas
- peper en zout
- 1 ei, geklutst
- 2 el bloem
- 8 el panko
- olijfolie
Dep de kip droog met keukenpapier. Gebruik een scherp mes om elke kipfilet horizontaal (net niet) doormidden te snijden, zodat er twee kipfilethelften ontstaan.
Leg de kipfilets tussen twee lagen plasticfolie en gebruik een vleeshamer of deegroller om ze dun en gelijkmatig te slaan (pas op dat u niet zo hard slaat dat het vlees scheurt).
Bedek elk stukje kip met een plak ham en de kaas. Klap het dubbel en maak de zijkanten dicht met cocktailprikkers. Leg ze 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Zet 3 ondiepe schalen klaar, 1 met bloem, 1 met geklutst ei en 1 met panko.
Dep de gevulde kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko, druk ze lichtjes aan zodat de kruimels aan de kip blijven plakken.
Bak de kip ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in een pan met olijfolie op middelhoog vuur, of tot deze gaar is.
Zorg ervoor dat je de cocktailprikkers eruit haalt, voordat je de cordon blue serveert!