Een romige Alfredo pasta geserveerd met pittige Cajun garnalen. Een snelle en smakelijke maaltijd voor het hele gezin, waarmee je ook zeker indruk zult maken tijdens een etentje thuis. Deze pasta Alfredo met Cajun garnalen zit boordevol smaak! Het is perfect voor drukke doordeweekse avonden en je hebt geen potjes saus nodig als je ziet hoe makkelijk het is om je eigen te maken!
Dit gerecht is snel en makkelijk te maken, je kruidt de garnalen met Cajun kruiden, bakt ze in een pan, maakt de Alfredo saus met room en Parmezaanse kaas en je bent klaar in minder tijd dan het kost om de pasta te koken. Ondanks hoe makkelijk dit gerecht is, is het ook superlekker, ik bedoel, je kunt echt niet fout gaan met Alfredo pasta. Maar voeg dan wat Cajun gekruide garnalen toe en het wordt alleen maar beter! Bovendien is dit gerecht in slechts 20 minuten klaar. Meer smaak in zo’n korte tijd kun je niet wensen.
Pasta
Ik heb linguine gebruikt voor dit gerecht, maar elke pasta die je wilt gebruiken is prima. Spaghetti, pappardelle, fettuccine, tagliatelle, etc., zijn allemaal prima. Ik heb diverse pastasoorten online besteld bij Pastavoordeel.nl
Garnalen
Ik heb grote bevroren garnalen gebruikt die ik heb ontdooid, gepeld en de darmkanaaltjes verwijderd. Verse garnalen of gepelde garnalen werken hier ook goed.
Als diepvries garnalen in de aanbieding zijn, koop ik vaak een paar zakken om op voorraad te hebben voor snelle en gemakkelijke recepten voor het avondeten. Het ontdooit vrij snel en is een geweldige bron van vitamine B12, ze zijn rijk aan eiwitten, arm aan kwik en snel gaar.
Vervangingen
Als je wat veranderingen wilt aanbrengen, volgen hier een paar tips:
- Meer groenten. Wil je de pasta nog meer volume geven? Probeer dan eens gesneden paprika, baby spinazie of gehakte cherrytomaatjes toe te voegen. Dit alles voegt extra smaken toe die goed samengaan met de romige saus.
- Vervang de proteïne. Geen fan van garnalen? Gebruik dan blokjes kip.
- Verander de pasta. Heb je geen linguine bij de hand? Je kunt in plaats daarvan elke lange pasta gebruiken.
- Ga voor pittig. Zin in een superpittige pasta? Verhoog de hoeveelheid chilivlokken! Of voeg wat knoflookpoeder of uienpoeder toe voor nog meer smaak.
Tip:
- Ook zo dol op de smaken van Cajun? Maak dan ook eens deze Cajun zalmspiesjes met mangosalade of Cajun kippendijen met orzo.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Pasta Alfredo met Cajun garnalen:
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr linguine pasta
- 1 el olijfolie
- 400 gr rauwe garnalen
- 2 el Cajun-kruiden
- 60 ml kippenbouillon
- 200 ml slagroom
- 90 gr geraspte Parmezaanse kaas
- ¼ tl chilivlokken
- peper en zout
Instructies
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er olijfolie in.
- Bestrooi de garnalen met cajunkruiden en doe ze in de pan als de olie heet is.
- Bak de garnalen ongeveer 2-3 minuten of tot de garnalen roze worden en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze apart.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot het lekker ruikt, ongeveer 30 seconden.
- Blus de pan af met de wijn en laat dit inkoken. Voeg de slagroom, Parmezaanse kaas en chilivlokken toe en kook tot het mengsel wat dikker wordt, ongeveer 3-5 minuten.
- Voeg de gekookte pasta en garnalen toe en meng alles goed.
- Als de saus te dik is, kun je hem verdunnen met een beetje water of bouillon. Als hij te dun is, laat je hem nog even inkoken tot je de gewenste textuur hebt bereikt.
- Breng op smaak en serveer eventueel met wat vers gehakte groene kruiden zoals basilicum of peterselie.