Kaasachtige geroosterde savooiekool in een kaassaus, dit wil je proeven! Deze geroosterde savooikool met kaas is een geweldig bijgerecht voor een feestelijk dinertje thuis.
Hoewel ik niet zal proberen jou over te halen de kalkoen te ruilen voor een groentegerecht, laten we deze kool die het middelpunt waard is voor ons het woord doen. Omhuld met een royale hoeveelheid zoute kaas die in de oven knapperig en goudbruin wordt, veranderen de savooiekoolparten in een show-stoppend hoofdgerecht.
De saus, een kaasachtige, citroenachtige room, biedt niet alleen de perfecte landingsplaats voor de kool, maar heeft ook een dubbele functie in dit recept. Elke koolpart wordt in de kaassaus gewenteld en vervolgens besprenkeld met geraspte kaas voordat hij de oven in gaat. De saus werkt als een smaakvolle lijm die de kool bedekt houdt met een laagje kaas. De saus die overblijft, wordt verwarmd en onder de kool geserveerd. Terwijl een laagje gehakte hazelnoten met peterselie zorgt voor een contrasterende textuur en frisheid die de rijkdom doorsnijdt.
Savooiekool
Ik mocht een nieuwe koolsoort ontvangen, namelijk de savooie spitskool. De vertrouwde savooiekool in de vorm van een spitskool. De structuur en smaak is hetzelfde, alleen de vorm is anders. En deze heerlijke kool wilde ik de hoofdrol geven en dat is gelukt met dit gerecht. Maak het voor een speciale avond.
De kool kan je heel goed serveren bij gebraden kalkoen, kip, steak of een varkens tomahawk.
Nog meer heerlijke koolrecepten:
Geroosterde spitskool met mosterddressing
Rode kool gestoofd met tutti frutti
Boterzachte kool uit de oven
Gratin van geroosterde rode kool
Groene kool koekjes met kruiden
Simpele witte koolsalade
Tips:
Je kunt natuurlijk ook een ‘gewone’ savooiekool gebruiken of een andere koolsoort.
Mocht je een stevigere koolsoort gebruiken, dan moet je een langere bereidingstijd aanhouden.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.