Koolsoorten zijn er in vele kleuren, vormen en smaken. Hoewel kool vaak geassocieerd wordt met de winter, zijn er het hele jaar door diverse soorten verkrijgbaar. Het eten van kool is niet alleen gezond – rijk aan vezels, vitaminen en mineralen – maar ook voordelig. Koop kool bij voorkeur in zijn geheel in plaats van gesneden, voor betere smaak en lagere kosten.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gangbare koolsoorten, hun seizoensgebondenheid en enkele bereidingssuggesties.

Alle koolsoorten:

Begin mei tot eind november

Spitskool

Rode spitskool

Chinese kool

Paksoi

Koolrabi

Begin juli tot half november

Bloemkool

Romanesco

Broccoli

Bimi

Vanaf begin september tot eind februari

Witte kool

Rode kool

Groene kool (Savooiekool)

Koolraap

Spruiten

Flowersprouts

Boerenkool

Babyboerenkool

Palmkool (Cavolo Nero)

Met dit overzicht kan je eenvoudig de juiste koolsoort kiezen en er smakelijke gerechten mee maken. Geniet van de veelzijdigheid en gezondheidsvoordelen van deze prachtige groenten!

 

 

12 reacties

  1. dankjewel Hanneke,
    Wat fijn zo'n overzicht. Ik wil de verschillende koolsoorten wat beter leren kennen. En…. voila!
    Heel fijn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *