Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek.
In het boek staat een bietensalade met doperwten en ik heb daar een iets andere versie van gemaakt. Het is een lekker knapperige salade geworden, een beetje zoet van de wortel en honing en fris door de yoghurt.
Natuurlijk kan je deze heerlijke salade ook maken van oranje wortelen.
Tip:
*Dukkah zelf maken is leuk en lekker. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.
Geraspte paarse wortelsalade. Ik had nog wat die mooie paarse oerwortelen liggen en heb daar deze smakelijk geraspte paarse wortelsalade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 gr paarse wortelen
- 200 gr doperwten (diepvries)
Dressing
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 el tahini
- 2 el honing
- 2 el citroensap
- peper en zout
Erbij
- 4 takken koriander
- 2 el Dukkah*
Instructies
- Schrap de wortelen en rasp ze dan met de hand of in een keukenmachine.
- Haal de doperwtjes uit de diepvries, doe ze in een zeef en giet er kokend water over.
- Meng de yoghurt met de tahini, honing en citroensap en breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Hak de koriander fijn en meng dit ook door de dressing.
- Meng nu de geraspte wortelen door de dressing tot alles mooi lichtpaars kleurt.
- Strooi voor het serveren de erwtjes en de dukkah erover.