Ga terug
–+ servings
Geraspte paarse wortelsalade. Ik had nog wat die mooie paarse oerwortelen liggen en heb daar deze smakelijk geraspte paarse wortelsalade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr paarse wortelen
  • 200 gr doperwten (diepvries)

Dressing

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 el tahini
  • 2 el honing
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

Erbij

  • 4 takken koriander
  • 2 el Dukkah*

Instructies
 

  • Schrap de wortelen en rasp ze dan met de hand of in een keukenmachine.
  • Haal de doperwtjes uit de diepvries, doe ze in een zeef en giet er kokend water over.
  • Meng de yoghurt met de tahini, honing en citroensap en breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Hak de koriander fijn en meng dit ook door de dressing.
  • Meng nu de geraspte wortelen door de dressing tot alles mooi lichtpaars kleurt.
  • Strooi voor het serveren de erwtjes en de dukkah erover.