Dit is een geweldige, snelle en gemakkelijke Dutch baby met appel en karamel. Heerlijk als dessert of probeer het eens bij de brunch. Deze heerlijke Dutch Baby is een heerlijke smaakvariant op de traditionele Dutch Baby pannenkoek. Zo lekker dat je je bijna schuldig voelt als je hem eet als ontbijt!
Het is heerlijk en gemakkelijk te maken. En het is een heerlijk dessert met ijs, maar je kunt het ijs ook weglaten en er bij de brunch van genieten.
Dutch Baby
De laatste keer dat ik een Dutch Baby maakte was het eentje met gerookte zalm. Ik vroeg me toen hardop af of ik een herfstversie kon maken, misschien met appels en karamelsaus.
Nou, ik kon dat geweldige idee niet zomaar laten liggen en heb deze heerlijke zoete variant gemaakt.
Als je nog niet bekend bent met Dutch baby, weet dan dat ze weliswaar rijzen in de oven, maar dat ze heel snel weer inzakken als ze uit de oven komen. Dat is de bedoeling!
Mijn gietijzeren koekenpan, zoals afgebeeld, heeft een diameter van 24 centimeter. Het is de perfecte maat voor deze hoeveelheid beslag. Als je koekenpan groter is, zou het nog steeds moeten werken, hoewel de pannenkoek dan dunner zal zijn.
Dutch baby pancakes zijn het lekkerst als ze warm en vers gebakken zijn. Restjes blijven nog even goed in de koelkast en kunnen opgewarmd worden, maar ze zijn nooit meer zo lekker als toen ze net uit de oven kwamen.
Karamelsaus*
De karamelsaus maakt deze Dutch Baby extra lekker en decadent. Het karamelrecept vind je hier. Dit levert veel op dan je nodig hebt voor dit gerecht, maar ik weet zeker dat je er geen moeite mee zult hebben om er andere toepassingen voor te vinden. Ik zou zelfs zo ver willen gaan om te zeggen dat je, zelfs als je geen Dutch Baby wilt maken, deze karamelsaus moet maken. Ja, het is zo lekker. Het is karamel in zijn puurste vorm, je kunt het maken met of zonder zout.
Ik raad aan om de karamel van tevoren te maken en in de koelkast te bewaren totdat je je Dutch Baby bakt. Je kunt het er koud op lepelen of een beetje opwarmen.
Om het snel te maken, Kan je er ook een kant-en-klare karamelsaus overheen doen, zodat je deze niet zelf hoeft te maken.
Tips:
Om het glutenvrij en zuivelvrij te maken, gebruik je glutenvrije bloem en amandelmelk.
Voor het beste resultaat giet je het pannenkoekenmengsel in een hete pan.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.