In Nederland hebben wij het spaghetti Bolognese genoemd en er onze eigen creatie van gemaakt, maar het originele recept is Tagliatelle met Ragù alla Bolognese. De bij ons bekende Bolognese saus wordt in Italië Ragù genoemd en deze Ragù wordt in Italië nooit met spaghetti maar met Tagliatelle gegeten. Het is wel één van de […]
Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]
Ja ik zal het maar bekennen, ik heb geen barbecue. En daarop maak je toch wel de lekkerste pulled pork. Maar een goed alternatief is je oven, hierin kan je in een paar uur tijd een heerlijke varkensschouder bereiden die je met twee vorken uit elkaar trekt. Maak extra veel, want je kunt zoveel lekkers […]
Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado. In het originele recept gaat er […]
Gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Op deze manier konfijten is om het vlees langer houdbaar te maken, te conserveren dus. Dit gebeurde in de tijd dat er nog geen koelkasten of vriezers bestonden. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet met knoflook er kruiden voor extra smaak. Hierdoor wordt het vlees boterzacht. […]
Het is nu echt herfst, tijd voor een gerecht met paddenstoelen. Deze Risotto met paddenstoelen is een klassiek Italiaans gerecht. Heb je trouwens mijn blog over Paddenstoelen al een gelezen? Risotto ai funghi zoals het zo mooi heet op z’n Italiaans staat er dus op het menu vandaag. Koop de paddenstoelen die je lekker vindt, […]
Dit recept voor kippenbout met appel cidersaus is heerlijk om in het najaar te maken. De appels zijn net geplukt, goede reden om ze te gebruiken in een lekker gerecht zoals dit. Je kunt dit ook voor de kinderen maken, de alcohol van de cider verdwijnt tijdens het koken. Als je geen cider wilt gebruiken, […]
Deze Japanse kip Karaage oftewel kip nuggets Japanse stijl, is toch wel een hele lekkere manier om kipstukjes te bereiden. Ik heb hiervoor kippendijen gebruikt, dit vlees is lekker mals en heel goed geschikt hiervoor. Marineer ze eerst en wentel ze daarna door maïzena of aardappelzetmeel. Hierdoor krijgen ze een hele lekkere krokante laagje aan […]
Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.
Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien. De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]