Hartige snijbiettaart

Hartige snijbiettaart

Prachtige regenboog snijbiet, waarvan de stengels mooi roze, rode, oranje of gele kleuren hebben. Ze zijn nu in het seizoen, mocht je deze ‘vergeten’ groente tegenkomen, koop het dan en maak deze lekkere hartige snijbiettaart. Deze hartige taart oftewel quiche met snijbiet heeft een decadente romige textuur. Het is het perfecte als brunch, lunch of […]

Caesar salad soep

Caesar salad soep

Als je van Caesar salade houdt, is deze combinatie van groenten, zachtjes gestoofd in bouillon en geserveerd met geroosterde croutons, je oude favoriet op een nieuwe manier geserveerd. Je neemt dus in principe alle ingrediënten die je ook in een klassieke Caesar salade gebruikt. Ik ben dol op Caesarsalade. Fris en groen en fris van […]

Kip Cobbler

Kip Cobbler

Cobbler wordt veel in Amerika gegeten en is meestal een nagerecht gemaakt van fruit met een op brood lijkend krokante korst. Je kunt er ook een hartige variatie van maken zoals deze kipschotel. Het is een bewerkelijk recept, dus ik zou het aanraden om deze kip cobbler voor een groot gezelschap te maken. Het is […]

Cola kipkluifjes

Cola kipkluifjes

De lekkerste kluifjes die je ooit gegeten hebt.

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Het is herfst, tijd voor een lekkere stoofpot. Maak een grote pan van deze Boeuf Bourguignon klaar. Mocht je overhebben, dan gebruik je dit een volgende dag als ragout voor over de spaghetti: je brengt alles weer aan de kook en laat het zodanig lang sudderen tot het vlees uit elkaar valt.   Boeuf Bourguignon […]

Bavette grillen

Bavette grillen

Deze gemarineerde bavette is een enigszins stevige maar smaakvolle steak. Het wordt (medium) rare gegeten en in dunne plakken gesneden. Gemarineerd, snel gegrild op hoog vuur en in dunne plakjes gesneden smelt deze flank steak praktisch in je mond. Wij houden ervan om de bavette lekker rood te eten, zo blijft hij het meest mals. […]

Spaanse gehaktballetjes Albóndigas

Spaanse gehaktballetjes Albóndigas

Mijn broer woont op Ibiza en hier heb ik deze gehaktballetjes voor het eerst gegeten. Lekker, ik waan mij weer op Ibiza. Deze balletjes zijn ook heerlijk met spaghetti.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden