Aioli

Origineel Aioli Recept

Aioli blijft goed afgedekt een week goed in de koelkast, als er tenminste iets van overblijft.

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Boeuf en Daube Provençaalse Runderstoof

Deze Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een klassieker uit de Zuid-Franse keuken. Met mals gestoofd rundvlees, geurige kruiden en een vleugje sinaasappel is dit gerecht de perfecte keuze voor een gezellige avondmaaltijd. Laat het vlees marineren in rode wijn voor een diepe, rijke smaak en geniet van de heerlijke combinatie van winterse groenten, spekjes […]

Gemengde bonenschotel met rookworst

Gemengde Bonenschotel met Rookworst

Een hartige en rijke maaltijd: Gemengde bonenschotel met rookworst. Sappige rookworst, hartige salami en kleurrijke bonen worden gecombineerd met tomatenblokjes, cherry tomaatjes en gerookte paprikapoeder in deze smaakvolle schotel. Afgetopt met verse peterselie, pruttelt dit gerecht heerlijk door voor de perfecte wintermaaltijd.

zelfgemaakte Bottenbouillon

Bottenbouillon Maken | Simpel, Gezond en Smakelijk

Een smakelijke soep, jus of saus begint met een goede bouillon. En niets is beter dan een zelfgemaakte bottenbouillon. Het maken ervan is eenvoudig, maar vraagt wat tijd. Een flinke pan bouillon trekken en deze in porties invriezen, zorgt ervoor dat je altijd een rijke en smaakvolle basis op voorraad hebt. Bottenbouillon maken begint met […]

zalm uit de oven in aluminiumfolie

Zalm uit de Oven in Aluminiumfolie

Deze hele zalm uit de oven in aluminiumfolie heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge, wat is dat lekker geworden zeg! Het is een combinatie van zoet, zuur en pittig, met een boterzachte zalm als resultaat. Dit gerecht is daarom ideaal om te bereiden tijdens een etentje thuis. Bovendien is […]

Sardientjes met knoflook en rode peper

Sardientjes met Knoflook en Rode Peper

Een heerlijk Mediterraan gerechtje zijn deze sardientjes met knoflook en rode peper. Je kunt ze als tapas voor vier personen serveren, maar natuurlijk ook als hoofdmaaltijd voor 2-4 personen. Serveer er dan een lekkere salade bij. Je kunt deze visjes op de barbecue grillen, in een grillpan bereiden of in een hete oven vlak onder […]

Indonesische Ajam Pedis

Ajam Pedis Recept | De Perfecte Indonesische Kip

Mijn vader hield ervan om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons gezin. Dagen van tevoren begon hij al met marineren en voorbereiden. En op zondag moesten we allemaal komen eten, het liefst met zoveel mogelijk familie en vrienden erbij. Het was echt zijn ding. Mijn moeder, die ook een fantastische kok was (ze was […]

spruitjes met spekjes en ui

Spruitjes met Spekjes en Ui

Spruitjes, vroeger hield ik daar niet van. Maar nu wel. De meeste kinderen lusten spruitjes niet, dat komt omdat ze de spruitjes bitter vinden. Dit komt door de stof genaamd glucosinolaat, die in spruitjes voorkomt. Echter, er is een manier om spruitjes lekkerder te maken, en dat is door ze op een andere manier te […]

Chermoula

Chermoula Recept | Zelf Maken

Wat is chermoula? Chermoula is een traditionele marinade en saus uit Marokko en Noord-Afrika. Mensen gebruiken deze saus vooral om vis, vlees of kip mee te marineren. Elk recept verschilt, omdat elke familie haar eigen unieke versie maakt en verdedigt als de beste. Chermoula bevat meestal ingrediënten zoals olijfolie, verse kruiden (zoals peterselie en koriander), […]

Carrillada Iberico varkenswangen in rode wijn

Carrillada Iberico Varkenswangen Recept | In Rode Wijn

Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Dit recept wordt gemaakt met het Spaanse Iberico varkensvlees. De varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. Carrillada Vlees dat […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing