Deze Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een klassieker uit de Zuid-Franse keuken. Met mals gestoofd rundvlees, geurige kruiden en een vleugje sinaasappel is dit gerecht de perfecte keuze voor een gezellige avondmaaltijd. Laat het vlees marineren in rode wijn voor een diepe, rijke smaak en geniet van de heerlijke combinatie van winterse groenten, spekjes en olijven. Bon appétit!
Rinke Pleging
november 30, 2018 @ 7:10 pm
Ik ben dit recept aan het maken en zie opeens bij stap 7 dat er wortelen en selderijstengels in moeten. Die staan niet op de ingrediënten lijst. Heel vervelend!!!
Hanneke de Jonge
december 1, 2018 @ 7:55 am
Hoi Rinke, je hebt helemaal gelijk. Ik ben ze vergeten bij de ingrediënten. Excuses voor het ongemak. Groetjes, Hanneke
Wim Stille
oktober 12, 2020 @ 4:09 pm
Een heerlijk gerecht! Ik maak het zelf geregeld op 'n iets andere manier maar deze met gemarineerd vlees lijkt me ook zalig! Enorm flauw van Rinke om maar 1 ster te geven, dat wilde ik ff rechttrekken…
Een beetje (thuis)kok leest eerst het hele recept voordat hij/zij gaat koken en gezien de marinerings- en braadduur is er tijd zat om nog ff wat dingen erbij te halen als je al aan de slag was gegaan!
Wim Stille
oktober 12, 2020 @ 4:10 pm
Een beetje kok leest het hele recept door voordat hij/zij begint!!
Zalig recept overigens…
Hanneke de Jonge
oktober 13, 2020 @ 6:47 am
Dankjewel Wim, super van je.
Richard
november 30, 2020 @ 9:12 am
Een heerlijk gerecht, gisteren voor de 2e keer gemaakt.
Hanneke de Jonge
november 30, 2020 @ 12:45 pm
Dankjewel Richard, heel leuk om te vernemen.
HD
februari 4, 2024 @ 6:12 pm
De marinaderestanten in het vergiet ook maar mee laten sudderen…
3 uur lijkt me lang, selderij is dan niet meer als zodanig herkenbaar.
Hanneke de Jonge
februari 5, 2024 @ 7:43 am
Je kunt de marinade ook gebruiken om mee te laten sudderen. Het stoven duurt zolang tot het vlees gaar is, dit is afhankelijk van het soort vlees. De groenten in de stoof hoeven ook niet meer herkenbaar te zijn, maar vormen een heerlijke saus.
Groetjes, Hanneke