Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]
Heerlijk het is weer tijd voor de zomerkoninkjes. Ik kwam met 2 kilo aardbeien thuis, dat was wel heel veel! Van de helft hiervan heb ik aardbeienjam gemaakt. Deze zelfgemaakte jam is toch wel heel erg lekker hoor. Maar ja dan heb je 5 potjes jam, wat ga ja daar weer mee doen. Als je […]
Ik kocht een kilo aardbeien bij mijn groenteboer op de markt en kreeg nog een kilo extra mee. Ja dat zijn wel heel veel aardbeien ….. wat te doen ermee. Omdat ik nog nooit zelf jam gemaakt had van aardbeien, leek me dit wel een goed idee. Gelijk maar een pak geleisuiker gehaald bij mijn […]
Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij […]
Dit is weer eens een hele andere manier om groene asperges te bereiden. Niet moeilijk, de oven doet namelijk het werk voor je. Met maar een paar ingrediënten tover je hele smakelijke asperges uit de oven. Groene asperges zijn supergezond, ze zitten vol vezels, vitaminen en mineralen. En ze zijn ook nog ontzettend lekker, zeker […]
Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]
Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken […]
Ik zal het maar bekennen …. ik lust geen bier. Heb het vroeger veel gedronken maar ineens lustte ik het niet meer. Heel af en toe probeer ik het nog eens, maar de meesten vind ik niet lekker. Maar ja dan heb je bieren nog met een smaakje, zoals de Radler citroen 0%. Die vond […]
Dit is weer eens een hele andere manier om asperges te serveren. Door de aspergetips te grillen, kunnen ze wel wat extra smaak in de vorm van de kruiden salsa verdragen. Serveer deze asperge, avocado salade met pistache gremolata als voorgerecht. En nog meer asperges Ook een bijzonder gerecht met asperges, zijn deze […]
Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep! Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing