Gerookte paling is een delicatesse. Omdat het zo duur is, wordt het sowieso niet zoveel meer gegeten, alleen voor speciale gelegenheden zoals de feestdagen. Dan willen we toch wel uitpakken. Maak daarom deze heerlijke gerookte palingsalade met rucola, appel en radijsjes. Serveer het in een mooi cocktailglas en je hebt een feestelijk voorgerechtje. Gerookte […]
Ik heb toch een prachtig gerechtje voor jullie, namelijk deze mooie rode biet ravioli met ricotta. Het is ravioli, gemaakt van rode bieten. Als je een bieten liefhebber bent, dan wil je dit proberen. Het is dus geen pasta, maar een bietjes ravioli. Heerlijk als licht en vegetarisch voorgerechtje tijdens een etentje thuis. Gevuld met […]
Deze hele zalm uit de oven in aluminiumfolie heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge, wat is dat lekker geworden zeg! Het is een combinatie van zoet, zuur en pittig, met een boterzachte zalm als resultaat. Dit gerecht is daarom ideaal om te bereiden tijdens een etentje thuis. Bovendien is […]
Een heerlijk Mediterraan gerechtje zijn deze sardientjes met knoflook en rode peper. Je kunt ze als tapas voor vier personen serveren, maar natuurlijk ook als hoofdmaaltijd voor 2-4 personen. Serveer er dan een lekkere salade bij. Je kunt deze visjes op de barbecue grillen, in een grillpan bereiden of in een hete oven vlak onder […]
Sole à la meunière is een authentieke Franse manier om zeetong te bereiden. Ik had sliptongetjes gekocht en heb er heerlijke sliptong recept meunière van gemaakt. De gebakken tongetjes worden geserveerd met een heerlijke bruine botersaus met citroen, kappertjes en peterselie. Wat kunnen die klassiekers toch lekker zijn. Meunière A la meunière betekent letterlijk “op […]
Deze klassieke Gravad Lax kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Het is een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk diner. Maak er ook die heerlijke mosterd-dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en geroosterd brood. Zo zet je gegarandeerd een feest op tafel! Wat is Gravad Lax? Je hebt dit Scandinavische gerecht misschien al eens in een restaurant […]
Deze Turkse bulgursalade Kisir stond al zo lang op mijn to-cook lijstje, en eindelijk heb ik het gemaakt. Tijdens het opruimen van mijn voorraadkasten ontdekte ik nog een flinke voorraad bulgur. Een perfecte reden om deze rode, pittige en heerlijke salade te bereiden. Het is een ideale salade voor een zomerse dag of als bijgerecht bij de […]
In de Flevourbox van deze maand zaten onder andere appels, yacons en bosknoflook. Ik combineerde deze ingrediënten in een heerlijk yacon recept. Met dit warme weer is het fijn om salades te eten, of je ze nu voor de lunch, als voorgerecht of als bijgerecht bij de avondmaaltijd serveert. Dus als je yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer ziet liggen, […]
Het is heel makkelijk om je eigen druivenjam te maken, en echt iedereen kan dit doen! Met een paar simpele stappen tover je jouw druiven om tot een heerlijke, huisgemaakte lekkernij. Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Wij maken dus regelmatig ook druivenjam thuis. Ik heb een tas vol […]
Kaasachtige geroosterde savooiekool in een kaassaus, dit wil je proeven! Deze geroosterde savooikool met kaas is een geweldig bijgerecht voor een feestelijk dinertje thuis. Hoewel ik niet zal proberen jou over te halen de kalkoen te ruilen voor een groentegerecht, laten we deze kool die het middelpunt waard is voor ons het woord doen. Omhuld […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing