Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]
Herfst is de tijd van pompoenen. Tegenwoordig zijn ze in alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Voor deze pompoenlasagne met salie heb ik een flessenpompoen gebruikt, omdat de hals zo handig in dunne plakken te snijden is. Ik heb hiervoor Risenta lasagnebladen gemaakt van 100% biologische gele sojabonen gebruikt. Dit is een en heerlijke glutenvrije […]
Eigenlijk is dit geen spaghetti Alfredo met rucola, maar met een vergeten bladgroente/kruid heftige winterblaadjes (type Ho-Mi). En heftig zijn deze blaadjes ook, lekker pittig! Dit blad kreeg ik op de tuinderij Warmonderhof, een prachtig biologisch dynamisch leerbedrijf. Zoveel verschillende soorten groenten staan hier, zou er wel elke week naar toe willen om te kijken […]
Eigenlijk is deze gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes een heel makkelijk recept. Je hebt alleen de tijd nodig om de tomaatjes te roosteren in de oven. De gnocchi is in no time gekookt en dat is eigenlijk al het werk wat je eraan hebt. Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze een ontzettend […]
Dit gerecht is een hele makkelijke maar oh zo smakelijke pasta. Ideale voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt om te koken. De saus is bijna nog sneller gemaakt dan je de pasta koken moet. Voor deze Pasta Arrabiatasaus wilde ik penne gebruiken, maar daar had ik nog maar een heel klein […]
Polpetta della Nonna heten deze Italiaanse gehaktballetjes. Het is een recept van Felice, een Italiaanse kok uit Zeewolde. Met hem heb ik kindermenu’s samengesteld voor kooklessen voor kinderen. En natuurlijk moesten daar Italiaanse recepten van hem gemaakt worden. Het zijn heerlijke gehaktballetjes geworden. Je kunt ze met een tomatensaus serveren bij pasta, maar ook koud […]
Ik zeg het maar gelijk….deze Spaghetti met garnalen en hete saus is een bizar recept. Bizar omdat er mayonaise in zit. Mayonaise in een warme saus, waarom niet? In feite is bearnaisesaus ook een warme mayonaise, alleen dan gemaakt van boter in plaats van olie. Gebruik wel een goede mayonaise zoals die van Hellmann’s of […]
Ik had rauwe bietjes gepoft in de oven. Man wat zijn ze dan lekker, veel lekkerder dan die gekookte bietjes uit de winkel. Ik heb een bietje gebruikt voor een heerlijke salade, er bleven dus nog een paar gepofte bietjes over. Die heb ik gebruikt in deze fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata. […]
Tijdens onze trip naar Twente zijn we natuurlijk weer langs de Buffalo Farm gegaan om die heerlijke verse buffalo mozzarella en andere lekkernijen van deze boerderij te kopen. Ik heb de bolletjes gebruikt in deze schotel Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella. Een lekker makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. […]
Deze Italiaanse klassieker kent heel veel varianten, maar een ding is zeker er hoort geen slagroom in. De eieren en de geraspte kaas maken het gerecht al romig genoeg. Wel wordt er in het originele recept guanciale gebruikt. Dit is een speksoort gemaakt van de kinnebak van het varken. Het vlees wordt niet gerookt, maar […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing