Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte aardappelen met 3 toppings.
Je kunt het beste een zeer kruimige aardappel hiervoor gebruiken, deze geven het lekkerste resultaat. Een krokante buitenkant en lekker luchtig van binnen.
Lees ook mijn blog Aardappelsoorten over de diverse soorten aardappelen en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken.
Pof de aardappelen met of zonder aluminiumfolie in de oven. Het voordeel van aluminiumfolie is dat de aardappelen niet kunnen uitdrogen en dat je oven schoon blijft. Als je ze zonder aluminiumfolie gaart in de oven, krijg je wel een lekker krokante aardappelschil.
Je kunt gepofte aardappelen serveren met een klont roomboter erin, maar ik heb een paar lekkere toppings voor je. Comfort food in een aluminium pakje.
Het recept voor *misoboter kan je hier vinden.
Ingrediënten
- 1 grote aardappel pp
- 1 tl olijfolie
- 1/2 tl zeezout
Topping1
- 2 el sour cream
- 1 el verse gehakte groene kruiden
- peper en zout, naar smaak
Topping 2
- 2 el sour cream
- 25 gr blauwe kaas
- peper
Topping 3
- misoboter*
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Schrob de aardappels goed schoon onder een koude kraan en dep ze droog. Prik met een vork gaatjes rondom in de aardappel.
- Vet de aardappel in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de aardappel op een stuk aluminiumfolie en pak de aardappel hierin in.
- Leg de aluminium pakketjes in de oven en bak de aardappelen in 60-75 minuten gaar.
- Check na 60 minuten met een satéprikker of de aardappels zacht zijn van binnen, zo niet gaar ze dan verder.
- Topping 1: meng de sour cream met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
- Topping 2: prak de blauwe kaas met een vork fijn in een schaaltje en meng met de sour cream.
- Haal de aardappelen dan uit de oven. Snijd ze bijna doormidden en vul ze met een topping.