Ga terug
+ servings
In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings. Heerlijke In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings met zure room en verse kruiden en of blauwe kaas.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote aardappel pp
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 tl zeezout

Topping1

  • 2 el sour cream
  • 1 el verse gehakte groene kruiden
  • peper en zout, naar smaak

Topping 2

  • 2 el sour cream
  • 25 gr blauwe kaas
  • peper

Topping 3

  • misoboter*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Schrob de aardappels goed schoon onder een koude kraan en dep ze droog. Prik met een vork gaatjes rondom in de aardappel.
  • Vet de aardappel in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de aardappel op een stuk aluminiumfolie en pak de aardappel hierin in.
  • Leg de aluminium pakketjes in de oven en bak de aardappelen in 60-75 minuten gaar.
  • Check na 60 minuten met een satéprikker of de aardappels zacht zijn van binnen, zo niet gaar ze dan verder.
  • Topping 1: meng de sour cream met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Topping 2: prak de blauwe kaas met een vork fijn in een schaaltje en meng met de sour cream.
  • Haal de aardappelen dan uit de oven. Snijd ze bijna doormidden en vul ze met een topping.