In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings. Heerlijke In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings met zure room en verse kruiden en of blauwe kaas.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
- 1 grote aardappel pp
- 1 tl olijfolie
- 1/2 tl zeezout
Topping1
- 2 el sour cream
- 1 el verse gehakte groene kruiden
- peper en zout, naar smaak
Topping 2
- 2 el sour cream
- 25 gr blauwe kaas
- peper
Verwarm de oven voor op 200˚C. Schrob de aardappels goed schoon onder een koude kraan en dep ze droog. Prik met een vork gaatjes rondom in de aardappel.
Vet de aardappel in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de aardappel op een stuk aluminiumfolie en pak de aardappel hierin in.
Leg de aluminium pakketjes in de oven en bak de aardappelen in 60-75 minuten gaar.
Check na 60 minuten met een satéprikker of de aardappels zacht zijn van binnen, zo niet gaar ze dan verder.
Topping 1: meng de sour cream met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
Topping 2: prak de blauwe kaas met een vork fijn in een schaaltje en meng met de sour cream.
Haal de aardappelen dan uit de oven. Snijd ze bijna doormidden en vul ze met een topping.