Miso Boter

Deze miso boter heb ik gemaakt van een donker soort miso. Sinds ik van mijn broer miso gekregen heb, ben ik er helemaal aan verslingerd geraakt en ben er mee aan het experimenten geslagen. Je kunt nog meer miso recepten vinden op de site.
Er zijn verschillende soorten miso te vinden in een toko. Van licht naar donker, de lichte is mild en de donkere heeft heel veel smaak. Het wordt een hartige ‘kruidenboter’ die je voor verschillende gerechten kunt gebruiken.
Lekker op een gegrild stuk vlees of vis of op gestoomde groenten om ze een heerlijke smaak mee te geven.

 

En nog zo’n bijzonder boter is deze Rode wijn tijmboter. Probeer die ook eens.

Miso boter. Deze miso boter heb ik gemaakt van een donker soort miso. Er zijn heel veel verschillende soorten miso, de donkere is heel erg hartig.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 7 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Japans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr roomboter
  • 60 gr miso
  • 1 tl geraspte gember
  • 1/2 tl peper

Instructies
 

  • Laat de roomboter en miso op kamertemperatuur komen.
  • Mix het dan door elkaar met een vork of in je keukenmachine.
  • Voeg de gember en peper naar smaak toe en meng dit erdoor.
  • Lepel het dan op een stuk huishoudfolie en vorm er een rol van.
  • Leg de rol in de koelkast om op te stijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating