Ik heb helemaal miso ontdekt en dan niet die lichte maar de donkere miso welke lekker hartig is. Heb al diverse recepten met deze miso gemaakt en had nog een klein beetje over. Wat zal ik met de laatste miso doen? Het is deze miso zalm met roergebakken asperges en noedels geworden. Wilde de miso toch ook nog eens met vis proberen en deze vette zalm is daar uitermate geschikt voor.
Nog meer miso
En nog zo’n lekker gerecht met miso zijn deze Miso wortelen met knolselderijpuree en groene chutney
Miso zalm met roergebakken asperges en noedels. Miso geeft een bijzondere smaak aan je gerecht. Probeer eens deze Miso zalm met roergebakken asperges en noedels.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen
Ingrediënten
Zalm
- 2 zalmfilets (125 gr)
- 1 el miso
- 1 el sojasaus
- 1 tl rietsuiker
- 2 el mirin (Japanse rijstwijn)
Noedels
- 2 uien
- 500 gr asperges
- 100 gr radijsjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 4 el sojasaus
- 150 gr udon noedels
- sesamolie
- 5 takken koriander
- 2 tl sesamzaadjes
Instructies
- Voor de miso zalm meng je eerst de miso met de sojasaus, suiker en mirin. Leg de zalmfilets hierin en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verwijder de schil van de uien en snijd ze in dunne ringen.
- Schil de asperges en snijd deze in schuine stukjes, spoel de radijsjes en snijd ze in kwarten.
- Schil de gember en rasp deze alsmede de knoflook.
- Kook de udon noedels volgens de aanwijzing van de verpakking, giet dan af en spoel af met koud water.
- Haal de zalm uit de marinade en bak ze in een bakpan met een eetlepel sesamolie aan de huidkant voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur.
- Roerbak de uien in de sesamolie in een wok, voeg de asperges en radijsjes erbij en roerbak een minuut of 4. Voeg dan de knoflook, gember en sojasaus toe en meng alles.
- Draai de zalm nu voorzichtig om en bak de andere kant een minuutje of twee op laag vuur. De zalm mag nog mooi roze van binnen zijn.
- Voeg nu de noedels toe en roer ze door de groenten. Hak de koriander fijn en meng dit door de noedels.
- Serveer de noedels in een diep bord of een kom en leg de zalmfilet erop. Strooi er nog wat sesamzaadjes over.