Ik heb al diverse keren geschreven dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft en dat daarom regelmatig Amerikaanse recepten hier op tafel komen. Hij heeft 24 jaar in Florida gewoond en daar at hij regelmatig de klassieker Key Lime Pie. Nu is zijn zoon een meester in het bakken van de perfecte Key Lime Pie, dus daar waag ik mij dan maar niet aan. Maar op onze sinner Sunday heb ik deze Key Lime Pie in een glaasje bedacht. Hier kan ik mij geen bult aan vallen en gemak dient de mens toch, nietwaar?
Omdat ik kokos met limoen wel een goede combinatie vind, heb ik Verkade Nizza kokos biscuits gebruikt. Het is een heerlijke combinatie geworden en het toetje ging erin als zoete koek bij hubbie.
Amerikaanse klassiekers
En nog een Amerikaanse traktatie is deze Oreo chocolade pindakaas taart. Niet goed voor de lijn maar wel super lekker.
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 3 el witte basterdsuiker
- 200 gr verse roomkaas
- 100 ml gecondenseerde melk
- 2 limoenen, rasp en sap
- 2 gelatineblaadjes
- 4 Nizza kokos biscuits
Instructies
- Leg de gelatineblaadjes in een pannetje met koud water.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Voeg de verse roomkaas en gecondenseerde melk toe en klop dit verder door elkaar.
- Rasp de schil van beide limoenen, snijd ze doormidden en pers het sap eruit. Voeg dit bij de room en lepel dit erdoor.
- Zet het pannetje met gelatineblaadjes en een heel klein beetje water op het vuur totdat de gelatine is opgelost. Meng dit goed door het roommengsel.
- Doe de koekjes in een plastic zakje en sla ze fijn met een deegroller of vleeshamer. Verdeel de koekkruim over de vier glaasjes.
- Lepel het roommengsel erop en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
2 reacties
Hi Hanneke
Lijkt me erg lekker maar schrik van de hoeveelheid suiker. Gecondenseerde melk is al zoet en ook in de koekjes zit veel suiker. Ook een optie om een deel kokosmelk te gebruiken?
Hartelijke groet
Wiesje, ook aan je hubbie 😉
Hoi Wiesje, 3 afgestreken eetlepels is niet veel. Natuurlijk is de gecondenseerde melk zoet, maar de limoen en roomkaas maken het een stuk minder zoet. Natuurlijk kan je minder of geen suiker toevoegen, wat jij wilt. De gecondenseerde melk geeft wel de typische smaak aan de Key Lime Pie, maar als jij kokosmelk wilt gebruiken dan moet je dat doen. Probeer het eerst met minder suiker, proef het dan of het naar jouw smaak is, dan kan je altijd nog wat suiker toevoegen als dat nodig is. Hartelijke groet, Hanneke