Ga terug
–+ servings
Key Lime Pie in een glaasje. Manlief is gek op de Amerikaanse klassieke taart Key Lime Pie. Ik heb deze keer een heerlijke Key Lime Pie in een glaasje gemaakt. Voor herhaling vatbaar.
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml slagroom
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 200 gr verse roomkaas
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 2 limoenen, rasp en sap
  • 2 gelatineblaadjes
  • 4 Nizza kokos biscuits

Instructies
 

  • Leg de gelatineblaadjes in een pannetje met koud water.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf. Voeg de verse roomkaas en gecondenseerde melk toe en klop dit verder door elkaar.
  • Rasp de schil van beide limoenen, snijd ze doormidden en pers het sap eruit. Voeg dit bij de room en lepel dit erdoor.
  • Zet het pannetje met gelatineblaadjes en een heel klein beetje water op het vuur totdat de gelatine is opgelost. Meng dit goed door het roommengsel.
  • Doe de koekjes in een plastic zakje en sla ze fijn met een deegroller of vleeshamer. Verdeel de koekkruim over de vier glaasjes.
  • Lepel het roommengsel erop en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.