Groene Currysoep met Boerenkool, Broccoli en Prei

Even iets heel anders bereiden dan boerenkoolstamppot. Probeer deze pittige soep met een Thaise twist. Ik heb voor het gemak een lekkere groene currypasta uit de winkel genomen in plaats van zelf de curry pasta te maken. Deze groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei is een goede kickstart van onze vegetarische maand januari. Zeker na alle feestdagen en toch teveel eten en snacken in december. Lekkere soep met heel veel groene groenten, je voelt gewoon dat het goed is voor je.
Serveer er Naanbrood (met koriander en knoflook) of Pappadums bij.

Tip:

En ik heb nog een verrassend boerenkoolrecept voor jullie, namelijk deze Boerenkoolstamppot met een spicy topping

Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei. Maak eens iets anders dan boerenkoolstamppot. Zoals deze groene currysoep met boerenkool.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 grote prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el groene currypasta
  • olijfolie
  • 300 gr boerenkool, gesneden
  • 1 stronk broccoli, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1/2 wortel, in hele dunne repen gesneden
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 1/2 bosje koriander
  • gefruite uitjes
  • naanbrood

Instructies
 

  • Fruit de ui in een scheutje olie aan in een grote soeppan. Voeg hierbij de prei, knoflook en currypasta en bak dit ongeveer 3 minuten.
  • Voeg dan de boerenkool, broccoli en bouillon toe en breng aan de kook. Roer alles goed door en laat ongeveer 10-15 minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en voeg de kokosmelk toe tijdens het pureren. Houd wat kokosmelk achter voor garneren.
  • Verwarm de soep in de pan en voeg eventueel nog wat bouillon of water toe als je de soep te dik vindt.
  • Serveer de soep in grote kommen en garneer met wortelrasp, kiemgroente, koriander en gefruite uitjes erop en lepel er nog wat kokosmelk over.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating