Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei. Maak eens iets anders dan boerenkoolstamppot. Zoals deze groene currysoep met boerenkool.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 1 ui, fijngesneden
- 1 grote prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el groene currypasta
- olijfolie
- 300 gr boerenkool, gesneden
- 1 stronk broccoli, fijngesneden
- 1 liter groentebouillon
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 1/2 wortel, in hele dunne repen gesneden
- 1 bakje kiemgroenten
- 1/2 bosje koriander
- gefruite uitjes
- naanbrood
Fruit de ui in een scheutje olie aan in een grote soeppan. Voeg hierbij de prei, knoflook en currypasta en bak dit ongeveer 3 minuten.
Voeg dan de boerenkool, broccoli en bouillon toe en breng aan de kook. Roer alles goed door en laat ongeveer 10-15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en voeg de kokosmelk toe tijdens het pureren. Houd wat kokosmelk achter voor garneren.
Verwarm de soep in de pan en voeg eventueel nog wat bouillon of water toe als je de soep te dik vindt.
Serveer de soep in grote kommen en garneer met wortelrasp, kiemgroente, koriander en gefruite uitjes erop en lepel er nog wat kokosmelk over.