Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En het is echt heel erg makkelijk om te maken. Je kunt ze bakken in een hete grill- of antiaanbakpan of zelfs op de barbecue. Natuurlijk kan je de smaakmakers weglaten, maar die maken dit brood wel heel erg lekker.
Naan is in India een bijgerecht en wordt vaak gegeten bij curry’s. Ze worden gebakken in een superhete tandoor-ovens. Dit recept is een simpele manier om zelf thuis dit brood te bakken. Bak het in een pan zonder boter of olie.
Lekker bij deze Rundvlees curry
Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 gr Griekse yoghurt
- 1 tl honing
- ½ tl bakpoeder
- zeezout
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 el gehakte koriandersteeltjes
- 1 teentje knoflook, geraspt
- olijfolie, voor erbij
Instructies
- Meng meel, Griekse yoghurt, honing, bakpoeder en een flinke snuf zout in de kom van je foodprocessor of met de hand.
- Voeg nu de rode peper, koriander en knoflook erbij en mix tot het een samenhangend deeg geworden is.
- Bestuif je aanrechtblad met meel en kneed het deeg een paar minuten. Verdeel het deeg in 4 porties en rol deze met een deegroller uit tot een ovaal plat brood van ongeveer 5 mm dik.
- Verhit een koekenpan grillpan en bak de broden hierin ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de broden met olijfolie en eet het gelijk op.
2 reacties
Maak altijd eigen naanbrood. Ga deze versie ook eens uit proberen.
Ziet er goed uit en deze versie klinkt erg lekker.
Ben ook wel benieuwd naar jouw eigen naanbrood recept.