Ga terug
+ servings
Pittig koriander knoflook naanbrood. Zelf dit platte brood maken is een fluitje van een cent. Meng bloem met yoghurt en een snufje zout.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 tl honing
  • ½ tl bakpoeder
  • zeezout
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 el gehakte koriandersteeltjes
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • olijfolie, voor erbij

Instructies
 

  • Meng meel, Griekse yoghurt, honing, bakpoeder en een flinke snuf zout in de kom van je foodprocessor of met de hand.
  • Voeg nu de rode peper, koriander en knoflook erbij en mix tot het een samenhangend deeg geworden is.
  • Bestuif je aanrechtblad met meel en kneed het deeg een paar minuten. Verdeel het deeg in 4 porties en rol deze met een deegroller uit tot een ovaal plat brood van ongeveer 5 mm dik.
  • Verhit een koekenpan grillpan en bak de broden hierin ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de broden met olijfolie en eet het gelijk op.