Ik heb voor jullie de makkelijkste en gezonde banaan-havermoutpannenkoekjes! Deze luchtige pannenkoekjes zijn van nature glutenvrij, zuivelvrij en bevatten geen bloem of toegevoegde suiker. Maak je klaar voor een eenvoudig maar heerlijk ontbijt!
Het beslag voor deze pannenkoekjes wordt gewoon in je blender gemixt. Er zit geen boter, suiker of andere zoetstoffen aan toegevoegd. Deze pannenkoekjes zijn dus voor iedereen geschikt, ook voor kinderen!
Ik ben benieuwd wat je van deze verantwoorde pannenkoekjes vindt. Ze zijn echt een van mijn favoriete ontbijtrecepten met een scheutje pure ahornsiroop erover.
Je kunt ze in een pan bakken, maar ik heb ze deze keer 5 minuten in de airfryer op 180°C in dit bakblikjes gemaakt en dat ging top. Het zijn lekkere dikke pannenkoekjes geworden.
Ingrediënten
Deze glutenvrije bananenpannenkoekjes zijn makkelijk te maken, zo lekker en bovendien een fantastisch ontbijt voor na het sporten, omdat ze boordevol gezonde complexe koolhydraten en 12 gram eiwit per portie zitten. Dit heb je nodig:
- Bananen: superrijpe bananen geven de pannenkoekjes hun natuurlijke zoetheid. Zorg ervoor dat ze veel bruine plekjes hebben!
- Eieren: voor dit pannenkoekenrecept heb je 2 eieren nodig.
- Melk: voeg vocht toe met de plantaardige melk die je lekker vindt. Ik gebruik meestal ongezoete amandelmelk.
- Havermout: in plaats van gewone bloem worden deze gezonde bananenpannenkoekjes gemaakt met havervlokken! Je kunt ook glutenvrije havermout gebruiken.
- Bakpoeder: je hebt wel wat bakpoeder nodig om de pannenkoeken lekker luchtig te maken
- Kaneel, vanille en zout: voor extra smaak gebruik je dit.
Variatie
Deze gezonde bananen-havermoutpannenkoeken zijn makkelijk te maken en makkelijk aan te passen! Hier zijn een paar geweldige manieren om ze helemaal naar je eigen smaak te maken:
- Voeg gehakte noten, blokjes banaan, chocodrops of fruit door het beslag
- Toppings: wat is een stapel luchtige pannenkoeken zonder toppings? Ik voeg er graag blauwe bessen en ahornsiroop of agavesiroop aan toe. Een klodder yoghurt is ook heerlijk!
Meer pannenkoekrecepten:
- Roze havermoutpannenkoekjes
- Kruidige pannenkoekjes met koffie
- Luchtige kwarkpannenkoekjes met frambozensaus
Tips:
- Je kunt deze pannenkoekjes absoluut van tevoren maken en ze warm houden in de oven. Verwarm de oven voor op 95°C, leg de pannenkoekjes op een schaal of ovenvast bord en zet ze in de oven tot ze klaar zijn om te serveren.
- Of maak ze de avond ervoor en pimp ze op in de magnetron.
- De pannenkoekjes kan je ook heel goed invriezen.
- Als olie kan je kokosolie, veganistische boter of een andere plantaardige olie gebruiken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Gezonde banaan-havermoutpannenkoekjes:
Equipment
- blender
- (pannenkoeken)pan
- spatel
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 ml plantaardige melk
- 1 tl vanille-extract
- 150 gr havervlokken
- 2 tl bakpoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- 1 snufje zout
- olie
- 100 gr blauwe bessen
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel.
- Laat het beslag in de blender staan terwijl je de pan verwarmt.
- Bestrijk een bakpan licht met olie en zet op middelhoog vuur.
- Zodra de pan heet is, lepel je 4 hoopjes beslag erin en bak je de pannenkoeken 2-4 minuten tot ze lichtjes opzwellen en je een paar belletjes langs de randen ziet.
- Draai de pannenkoeken om en bak ze tot ze aan de onderkant goudbruin zijn.
- Als je merkt dat de pannenkoeken te snel bruin worden, moet je het vuur lager zetten.
- Veeg de koekenpan schoon en herhaal dit met meer olie en het resterende beslag.
- Maakt in totaal 8 pannenkoekjes.