Deze luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus zijn de dikste en luchtigste pannenkoeken die je ooit zult eten. Ze zijn net zo makkelijk als traditionele pannenkoeken, maar 10x luchtiger en zo lekker. Ze zijn zacht in het midden met gouden randen en ze zijn de perfecte pannenkoeken als je zin hebt in extra dikke pannenkoeken om alle saus lekker op te nemen.
Als het op pannenkoeken aankomt, geldt: hoe luchtiger hoe beter, als je het mij vraagt.
Pancakes
Ik wilde een super luchtig pannenkoekenrecept maken, maar dan eentje die wat eenvoudiger is en waarschijnlijk geen extra tripje naar de supermarkt vereist.
Deze kwarkpannenkoekjes zijn alles wat je maar kunt wensen in een pannenkoekenrecept.
Het heeft gouden randjes, een milde en delicate smaak en ze zijn zacht en fluffy vanbinnen.
Perfect om al jouw favoriete pannenkoeken toppings aan toe te voegen
Wat ik ook zo fijn vind aan deze kwarkpannenkoeken is dat het beslag dikker is, waardoor je ze veel makkelijker om kunt draaien zonder dat het een pannenkoekenramp wordt. Zorg er wel voor dat je bakplaat of koekenpan niet te heet is, anders kunnen de pannenkoeken aan de buitenkant verbranden, maar van binnen nog deegachtig zijn.
Frambozensaus
Deze frambozencoulis is bijna te makkelijk om als recept te worden. Ik weet zeker dat jullie het resultaat superlekker zullen vinden!
Coulis is Frans voor een dikke saus die gemaakt is van gepureerde en gezeefde fruit.
Je kunt verse frambozen gebruiken voor deze saus, maar ik vind bevroren frambozen lekkerder.
Meer pannenkoekrecepten:
- Volkoren pannenkoekjes
- Red velvet hartvormige pannenkoekjes
- Roze havermout pannenkoekjes
- Kruidige pannenkoekjes met koffie
- Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen
- Hollandse pannenkoeken
- Pannenkoeken plank
- Hartige pompoen pannenkoekjes
Tips:
- Als je het beslag te dik vindt, kan je er telkens een paar eetlepels melk aan toevoegen tot het beslag de gewenste dikte heeft.
- Ik bak meestal 4 pannenkoekjes tegelijk. Het beste is om het beslag meteen te gebruiken. Laat het niet tot morgen staan.
- Deze frambozensaus blijft 5-7 dagen goed in de koelkast. Als je hem niet binnen een week opmaakt, kun je hem ook prima invriezen en eruit halen voor een snel en makkelijk dessert over ijs.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus:
Ingrediënten
Saus
- 2 el verse citroensap
- 1,5 tl aardappelzetmeel
- 250 gr frambozen (diepvries)
- 3 el (riet)suiker
Pannenkoekjes
- 175 gr zelfrijzend bloem
- 3 el (riet)suiker
- 1 snufje zout
- 300 gr kwark
- 3 eieren
- 1 citroen, rasp ervan
- 3 el zonnebloemolie
Instructies
- Saus: meng in een klein schaaltje het citroensap met aardappelmeel en zet even apart. Doe de frambozen, suiker en beetje water in een pannetje en breng dit aan de kook.
- Zet het vuur zacht, voeg het citroensap met meel toe en meng dit. Laat zachtjes koken tot de saus iets ingedikt is. Leg een deksel op het pannetje zodat de saus warm blijft.
- Pannenkoeken: Klop in een schaal of kom de eieren luchtig.
- Voeg de bloem, kwark, citroenrasp, suiker, 1 el olie en zout toe en roer dit mengsel voorzichtig door elkaar, het beslag dient dik te zijn.
- Verwarm een platte antiaanbakpan (een pannenkoekenpan) op middelhoog vuur.
- Schep 2 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 1 minuut).
- Draai het pannenkoekje dan om en bak de andere kant ook ongeveer 1 minuut. (Als je een grote koekenpan hebt, kan je meerdere tegelijkertijd bakken hierin).
- Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm onder aluminiumfolie of in de oven.
- --
- Serveer ze met de warme frambozensaus.