Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus. Pannenkoeken gemaakt van kwark en met een frambozensaus zijn niet te versmaden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Saus
- 2 el verse citroensap
- 1,5 tl aardappelzetmeel
- 250 gr frambozen (diepvries)
- 3 el (riet)suiker
Pannenkoekjes
- 175 gr zelfrijzend bloem
- 3 el (riet)suiker
- 1 snufje zout
- 300 gr kwark
- 3 eieren
- 1 citroen, rasp ervan
- 3 el zonnebloemolie
Saus: meng in een klein schaaltje het citroensap met aardappelmeel en zet even apart. Doe de frambozen, suiker en beetje water in een pannetje en breng dit aan de kook.
Zet het vuur zacht, voeg het citroensap met meel toe en meng dit. Laat zachtjes koken tot de saus iets ingedikt is. Leg een deksel op het pannetje zodat de saus warm blijft.
Pannenkoeken: Klop in een schaal of kom de eieren luchtig.
Voeg de bloem, kwark, citroenrasp, suiker, 1 el olie en zout toe en roer dit mengsel voorzichtig door elkaar, het beslag dient dik te zijn.
Verwarm een platte antiaanbakpan (een pannenkoekenpan) op middelhoog vuur.
Schep 2 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot de onderkant goudbruin is (ongeveer 1 minuut).
Draai het pannenkoekje dan om en bak de andere kant ook ongeveer 1 minuut. (Als je een grote koekenpan hebt, kan je meerdere tegelijkertijd bakken hierin).
Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm onder aluminiumfolie of in de oven.
--
Serveer ze met de warme frambozensaus.