Kruidige pannenkoekjes met koffie

Ik mocht van Batavia Dutch Coffee 3 samples ontvangen van hun koffiesoorten. In deze blog lees je er meer over. Ik vond het leuk om te experimenteren met de verschillende soorten koffie. Natuurlijk is deze koffie zo drinken ook heel erg lekker, maar ik wilde er meer mee doen. Zo zijn deze kruidige pannenkoekjes met koffie ontstaan op een luie zondagmorgen. Manlief komt uit Amerika en vind het een hele traktatie om Amerikaanse pancakes te eten als ontbijt. Ik heb de Colombiaanse Santuario koffie hiervoor gebruikt, dit is een kruidige en sterke koffie waarvan de smaak goed naar boven kwam in deze pannenkoekjes. De pannenkoekjes kregen daardoor een lekkere ‘bittere’ koffiesmaak.
Let op bij het bakken dat de pannenkoekjes snel donker kunnen worden. Ten eerste omdat er suiker in het beslag zit, waardoor het snel kan aanbranden. En ten tweede is het beslag al donker van zichzelf door de koffie erin.
Als je een goede antiaanbak pannenkoekpan hebt, hoef je geen olie te gebruiken. Dat zit namelijk al in het beslag.

Ben je ook zo gek om Amerikaanse pannenkoekjes? Probeer dan ook eens deze Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus

Kruidige pannenkoekjes met koffie. Heerlijke American pancakes met daarin koffie, yoghurt en speculaaskruiden. Een zondagmorgen verwennerij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 eieren
  • 45 gr lichtbruine suiker
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 120 ml koude koffie*
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • maple syrup

Instructions
 

  • Klop in een kom de eieren schuimig met de suiker. Voeg de yoghurt, koffie en olie toe en meng alles goed door elkaar.
  • Meng dan de bloem, bakpoeder, kruiden en zout erdoor met een spatel (hoeft geen superglad beslag te worden).
  • Verwarm een platte pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep 2 eetlepels beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot er luchtgaatjes in de bovenkant verschijnen (ongeveer 1 minuut). Draai het pannenkoekje voorzichtig om en bak de andere kant ook ongeveer 1 minuut. (In een grote koekenpan kan je meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd bakken).
  • Bak op deze manier nog meer pannenkoekjes van het beslag, leg ze op een schaal of bord en houd deze warm in de oven.
  • Lekker met wat maple syrup erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating